19 juni med kultukortet i Helsingborg

HW
Henrik Wilhelmsson

Hemmaturisten med kulturkort och turisten på Helsingborgsbesök med ett tvådagarskort behöver inte oroa sig för brist på saker att hitta på. Här kommer en liten genomgång av sevärdheter och saker att göra.

Dunkers kulturhus

Sagor och minnen

Otroligt snygga bilder en konstnärsduo som arbetar i gränslandet mellan fotografi och måleri. Lite känsla av Lady Gaga, Björk och Marilyn Manson, religiösa ikoner i olja, och gamla oljemästare som Carravaggio och Rembrandt.

Under stor press

Utställning med grafik av internationellt kända konstnärer som samarbetat med Helsingborgs egna Atelje Larsen – ett av världens mest respekterade tryckerier för grafik.

På gränsen

Bästa sättet att lära känna Helsingborg. En genomkörare av rang med föremål, berättelser och händelser som utspelat sig i världens bästa stad, alla kategorier, någonsin, stjärnstopp.

Fredriksdal

Fjäril vingad

Anna Clarén ställer ut poetiska bilder på fjärilar. Vackert.

Historien får liv

Varje dag klockan 11.00-16.00. En levande utställning där du kliver rätt in i 1800-talet och kan tjuvlyssna på stadsbor, bondfolk och andra karaktärer som rör sig i Fredriksdals miljöer. Mot tidsmaskinen.

Bevingat

Fjärilskärlek ur Helsingborgs samlingar. Kulturmagasinet inne på Fredriksdal visar fjärilssamling från 1890-1910-talet.

Sofiero

Barnens Sofiero

Inte så mycket en utställning utan mer lek, pyssel, odling, sagor kungliga lekstugor och en helt ny trollskog med en mäktig drakborg.

Var dags fägring – Konsthantverkarna på Sofiero

Betong, glas, keramik, metall, textil och trä med en av Sveriges äldsta och bästa konsthantverksföreningar: Konsthantverkarna.

Rhododendronblomning

Sofiero i sina vackraste sommarkläder. Under blomningen är det förhöjd entré. För dig med 2 dagarskort innebär det ett tillägg på 20 kronor i entrén. För dig med helårskort är det bara att traska in.

Märta Måås-Fjetterström – Mattornas mästarinna

Märta Måås-Fjetterström gör textilkonst i världsklass, hennes berömda mattor och vävnader är slottets huvudattraktion i sommar.

Vi tar också semester och hittas lättast på pick-nick filtar på Sofiero och Fredriksdal eller på Dunkers uteservering. En del sommaruppdateringar är därför ofta publicerade i förtid och det finns alltid en liten risk att någon ändring sker i utbudet. Vi ses där ute.