Alla hjärtans dag – vad göra?

Alla. Hjärtans. Dag. En dag att paketera och presentera sin kärlek.” Hua, vilken press!” tänker vissa. ”Det är lugnt, vi bokar ett bord så är det bra med det.” resonerar andra. Hur ser du på det hela?

Äsch, det är ingen stor grej egentligen. Slappna av. Ta det lugnt. Du kommer på nåt. Eller inte. Och då är det också helt ok. Men om du ändå vill göra något, antingen på egen hand eller med en special somone så kan följande vara en idé att ta sig för på fredag:

Gå på konsert! Nationalteaterns Rockorkester drar igång på Konserthuset klockan 19:30. Även Salongen har en konsert som dagen till ära heter Opposites Attract med artister från Sverige och Australien. Gå två till priset av en dessutom! Klockan 20:30 börjar det.

Gå på utställning! Är ni två som har Kulturkort kostar det gratis att gå och se Christer Strömholms fantastiska foton i utställningen Post Scriptum på Dunkers. Har bara en av er Kulturkort, kostar det 60 kronor för den medföljande.

Fota tillsammans! Låt er inspireras av Christers bilder och utmana varandra i att ta en bild som visar samtiden genom er själva. Läs mer här: http://bit.ly/1o0rQs3

Bli trädnördar! Ta en avkopplande promenad på Fredriksdal och passa på att gå tipsrundan om träd. Ta med en penna och testa varandra, ni lär er garanterat något nytt om träd. Kunskap är glädje, glädje är kärlek osv.  

Jag var själv sugen på att få lite mer kunskap om varför vi firar just kärlek, just den 14 februari och vem tusan Valentin var. Det verkar vara lite oklart men på Wikipedia står det bland annat:

Det finns flera historier kring vem Valentin var. En av dem berättar att Sankt Valentin var en kristen som levde i Rom på 200-talet och fick lida martyrdöden efter att ha trotsat kejsar Claudius II:s förbud att viga unga par. Innan han avrättades smugglade han ut ett kort till sin älskade. Seden att ge ett Alla hjärtans dag-kort lever ju kvar än idag.

Men det var först på medeltiden som Valentins dag blev kopplad till romantik och kärlek. Kopplingen kan, lite otippat, ha varit fåglarna. En tro bland folket att fåglar sökte och fann sin partner i mitten av februari ledde till att pojkar och flickor började fundera på vem som skulle bli deras Valentin, den de sen skulle vara tillsammans med under minst ett år.

Så vet ni det. Hur ni än bestämmer er för att spendera dagen önskar jag er en riktigt härlig Alla hjärtans!