Anttila & Lindholm till Bushwick

För andra gången i år kommer bokklubben till Dunkers kulturhus och denna gång är det boken Bonjour tristesse som står för inspirationen. Artisterna på scen 26 mars är kultpopgeniet Kristian Anttila och fantastiska komikern Amanda Lindholm 

Bonjour tristesse utkom 1954 och var på sin tid en kontroversiell bomb. Det är en sommarlovsberättelse från franska Rivieran om en sjuttonårig flicka som tillsammans med sin livsnjutande fader drömmer bort den ena solgassande dagen efter den andra. Men när den loja livsstilen hotas av faderns plötsliga förälskelse finns det ingenting som stoppar Céciles raffinerade grymhet.

Kristian Anttila firade 2013 tio år som artist. Han har gett runt 300-400 spelningar och haft flertalet hits på radio och gett ut en rad kritikerrosade album. Kristian Anttila ger röst åt det lite skeva, och han berör, upprör och rotar runt i vårt innersta. Kan han röra om i din skalle?

Amanda Lindholm För första gången har Bushwick bjudit in en komiker att sätta tänderna i ett litterärt verk. Den skarpa Amanda Lindholm kommer att framföra specialskrivet material utifrån boken.Förutom komiker är Amanda Lindholm journalist, musiker och grundare av den ideella föreningen Jämställd festival. Som journalist skriver hon för bland annat Feministiskt perspektiv och är en uppmärksammad debattör. En feministisk komiker som gör humor av en bok, bara det konstaterandet är ju underhållande i sig! 

 

Var: Konsertsalen, Dunkers kulturhusNär: 26 mars 19:30Entré: 90 kronor, Kulturkort och studerande 80 kronor

Foto på Kristian Antilla: Lisa Ekelund, Foto på Amanda Lindholm: Kristina Wicksell