Behovet av en ny arena

HW
Henrik Wilhelmsson

Arena eller arena, egentligen kanske en fråga om en vanlig klassisk liten scen. När man av olika anledningar beblandar sig med musiker i Helsingborg så inser man att det finns galet mycket talang och ett stort intresse. Samtidigt som man med glädje konstaterar just det så blir man lite bitter över att staden inte verkar vara redo för det. 

Någon gång ibland dyker en möjlighet upp. Kanske på en lite tillställning som står på några eldskälars axlar (som tex Den nya kulturen) eller på en redan befintlig pub som vill höja priset på ölen och tar in en stackars trubadur som får procent på maten för att skapa en mervärde. Inget ont om det, dessa tillfällen förgyller mångas tillvaro men man undrar ändå om det inte finns något ställe som bara kunde satsa på att lyfta livemusiken i Helsingborg ett snäpp högre. Ett ställe där inspiration och möjligheter kan skapa förutsättningar för att talanger tas tillvara på. Men inte bara det, utan ett ställe där man som besökare vet om att hit kan man alltid vända sig om man gillar musik och se artister som brinner för sin sak och villiga att klä av sig nakna för just du skall förstå vad de vill säga.

Det kanske redan finns ett sådant ställe? Det kanske skapas ett sådant ställe just i skrivande stund? Om man har tips på platser eller evenmang till dessa kreatvia och konstnärliga Helsingborgare så finns det ett bra forum för att få kontakt. På Facebook finns det en grupp som heter Helsingborgs musiker och där finns en av nycklarna för att låsa upp det rostiga hänglåset och kedjan som håller stadens musik inlåst. Besitter du den andra nyckeln? Hör av dig.