Biblioteket växer!

HW
Henrik Wilhelmsson

Bibliotek Skåne Nordväst

Från och med 1 mars ingår Helsingborgs bibliotek i Bibliotek Skåne Nordväst. Det innebär att du får tillgång till alla böcker som finns på biblioteken i nordvästra Skåne. Med ditt bibliotekskort kommer du att kunna söka och beställa böcker från alla bibliotek som ingår i samarbetet.

För att förbereda sammanslagningen kommer Helsingborgs bibliotek att ha begränsad service 15 februari – 29 februari. Biblioteken kommer ha öppet som vanligt, med undantag för Råå bibliotek och Laröds bibliotek som har stängt 16 februari – 29 februari.De öppna biblioteken kommer under den här perioden att kunna låna ut böcker, men det kommer inte att gå att återlämna i datorsystemet. Det kommer inte heller att fungera att kunna låna om böcker, reglera avgifter, registrera nya bibliotekskort, reservera eller fjärrlåna.

För att du som lånar böcker hos biblioteket inte ska få återlämningsdatum under veckorna med begränsad service är lånetiden från och med 19 januari förlängt till 7 mars. Böcker som återlämnas till oss under veckorna med begränsad service kommer att avregistreras när bibliotekssystemet är igång igen efter 1 mars.

Om Bibliotek Skåne Nordväst

I samarbetet ingår folkbiblioteken i Båstad, Bjuv, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga. Biblioteken har från och med 1 mars 2012 en gemensam katalog med möjlighet att låna och reservera mellan biblioteken. Det kommer också att finnas ett gemensamt bibliotekskort och en gemensam hemsida där man kan söka bland utbudet på samtliga bibliotek. Alla biblioteken kommer också att ha samma regler och avgifter.