Big Mike & dad

Big mike & dad är tre farsor som vägrar släppa sitt musikintresse och har massor dom vill förmedla. Musik har alltid funnits i deras liv för att kanalisera ut känslor, men på vitt skilda vis...

Micke (till höger på bilden) är kanske den av medlemmarna som rent musikaliskt bör ses som mest schizofren. Hip hiop har legat varmt om hjärtat och han producerat dito genom Sansprofit och spelat gitarr i bandet Adversity. På senare år har intresset för metal krupit närmre upp mot ytan och med bandet Vållande till annans död verkar han fått utlopp för sina aggressioner.

Andreas (till vänster) är den nyaste av medlemmarna. Musikalisk allvetare med fyra instrument på scen imorgon. Har producerat film och musik för sitt egna bolag, där elektroniskt var ett tydligt inslag, spelat gitarr i ett punkband, trummor i ett rockband och haft ett electroprojekt i Malmö. Dennis (i mitten) har länge skrivit egen musik där själva skrivandet varit det vikitga. Ett brutalt behov av att få uttrycka sig genom text och sång har gett många singer-song-writer-år. Tillsammans skapades Big Mike & dad. En önskan om att kunna spela avskalad musik, som passar in i mysiga miljöer, pubbtillfällen och andra folkliga tillfällen utan att för den sakens skull vara varken after-ski eller trubadurer. Behovet av att förmedla livets tunga sidor genom akustisk och ärlig musik är stort och ihållande. Rent genrermässigt ligger folkrocken nära till hands. Namnet då, konstigt va? Egentligen inte, men långsökt för gemeneman. Micke är lång och bredaxlad och bandet skapades när Dennis blev pappa för första gången. Big Mike & dad it is.

Farsorna kommer att spela under AW:n 18.00 som startar minmusikfestivalen på The Tivoli 27/11. Här nedan ett klipp från när bandet spelade akustiskt och omickat på Kulturhotellet i somras. Låten ”What my moma said” handlar om att våga följa sina drömmar och ta sig an livet på sitt sätt.    

Foto: Kristoffer Granath