Bli berusad av massiv konstupplevelse

Fredag 12 juni öppnar en färgsprakande utställning på Dunkers. Ledtrådar av Carl Johan De Geer liknar inget annat jag har sett och upplevt innan!

Det första du möter när du kliver in i utställningen är hängande möbler från taket, en kreativ ateljéröra, en bokhylla med gamla deckare och två ingångar till Carl Johan De Geers konstvärld. Du kan välja att antingen gå in i Arbetsglädje eller i Dystopi.

VIlken väg du än väljer så lovar jag att du blir överväldigad, översköljd och överraskad av konstupplevelser av alla de slag. Tavlor, filmer, mönster, installationer, fotografier och färg och ljud från alla håll. Du kommer att upptäcka en mångsidig, egenartad och produktiv artist som gjort och gör konst av det mesta. 

Jag fick tillfälle att tjuvkika på utställningen under pressvisningen och det första Carl Johan De Geer själv sa om Ledtrådar var att det är absolut ingen minnesutställning över att avslutat jobb. Och jag håller med. Det känns mer som att öppna porten till en gigantisk och levande ateljé. Carl Johan lovade också att det inte finns så mycket brunt i utställningen. En färg han avskyr då det är fascismens färg.

Genom sin konst berättar och beskriver Carl Johan De Geer en mängd olika historier. Mycket är hämtat från hans eget liv och upplevelser. Barndomen känns ständigt närvarande. Både i hans lekfulla inställning till konst och ur vilken vinkel han vill att vi ska se in i hans värld.

Och på tal om lek. Längst in i utställningen hittar du ett kaosartat landskap med ett antal tågbanor med rullande tåg i olika storlekar. Det är installationen Frukostdags 2020 – om ett framtida Sverige. Det är slutstationen på de båda spåren i utställningen  – Arbetsglädje och Dystopi. Välj själv hur du vill uppleva verket – men det är kul att titta på hur tågen rullar runt.

Så ta chansen att under sommaren möta ett konstnärskap som flödar över åt alla håll. Det är en färgstark upplevelse som definitivt välter omkull alla dina förutfattade meningar om vad konst är. Det är personligt – men ändå fiktivt. Det känns opretentiöst – men ändå seriöst.

Men det är 100% Carl Johan De Geer. Det är konst bortom begreppen bra och dåligt!

Fredag 12 juni 18:00–20:00 är du välkommen till vernissage för utställningen Ledtrådar med verk av Carl Johan De Geer.