Daniel Lemma & Slowgold till Dunkers

12 december 19.30 är det dags för årets sista Bushwick Book Club i Helsingborg och vilken avslutning det blir. En fullständigt horibel men prisbelönt bok i form av Toni Morrisons Älskade tolkas av två artister som är som klipp och skurna för uppdraget. Här har verkligen Bushwick-gänget lyckats med artistuppställningen. 

Daniel Lemma är kanske mest känd för låten I I used to love you som var en del av sountracket till komedin Jalla! Jalla! Aha tänker du, soulartisten. Ja, fast nej! Han är efter den låten känd som soulartist vilket egentligen är helt fel. Lemma gör finstämd pop med tydliga inslag av amerikansk folkmusik. Enkla arrangemang där sången och den påtagliga rösten låter berätta historier som görs sig bäst i gungstolen, med en whisky i handen. Lyssna på hans imponerade skapelser här.  

Slowgold är den andra artisten att ge sig på bokverket. Om drömmande soulpop per definition kunde vara ett band så hade det varit Slowgold. Modernt, , svävande, bejublat och på svenska. Med Amanda Werne i spetsen har Slowgold kört sitt bejublade race och debutplattan som du kan lyssna på här kom 2012. 

Sista Bushwick hålls i teatersalen och man skaffar biljetter via Ticnet eller Dunkers biljettcentral. Rabatt med kulturkort och för studerande. För övrigt så finns det ett samarbete med bokhandeln kring Bushwicks arrangemang.

När du köper en biljett till någon av kvällarna i höst får du en rabattkupong på respektive bok hos Akademibokhandeln/ Killbergs i Helsingborg. Rabattkupongen ger 20 % rabatt vid köp av ett exemplar av boken, oavsett pocket eller inbunden.

Erbjudandena gäller alltså:

Frankenstein: giltig till och med 15 november.Kvinnor och äppelträd: giltig till och med  13 decemberÄlskade: giltig till och med 27 decemberSamarbete mellan Dunkers kulturhus och Akademibokhandeln/ Killbergs bokhandel.