De osignades sommar

Det finns så j*vla mycket bra musik i Helsingborg. Tyvärr är scenerna för de lokala osignade aktörerna högst begränsade och har så länge varit. Men eftersom jag är en av dom som älskar att dela med mig av min egen musik och gör det med mitt band BigMike & dad med jämna mellanrum så vet jag att det finns en rad aktörer i staden som försöker ändra på det och att det börjar öppna sig fler och fler dörrar för oss lokala band.  The Tivoli har ju alltid, åtminstone så långt jag kan minnas, stadens främsta kulturbärare vad gäller den lokala musikscenen. Stället behöver ju knappast en närmare presentation men alla deras arrangemang som popcorn, företagsrock, deras sommarmusik på verandan och härliga små och stora konserer på stora scenen och mysiga metalbaren  är värda att hylla till skyarna. Nu i sommar bidrar dom (i samarbete med studiefrämjandet och Mega Musik) även till en osginad musikscen kallad HX LIVE. På fredagen 28 aug lirar:  Mobilkliniken, Sejd, EFVA, Mouse Trap, Moment 22, A case of monday, The Royal Ruckus, Glidslem, The White Raven och Stereosouls. På lördagen 29 aug spelar: BigMike & dad, Ursprunget, Eya, Antilop, Hanna W, Bulletrain, Maui Waui, Riot Horse och Goski. 

Det finns en annan men förhållande vis ny aktör som slår ett stort slag för det lokala och det är Kulturhotellet på söder. De har sedan starten haft en rad helmysiga arrangemang och platsen i sig är löjligt välkomnande. Nu i sommar har de kört sitt utomhusarrangemang Streets Alive på Mäster palms plats där de kombinerar en musikscen med, gatukonst, konst, mat och dryck. Nästa tillfälle är 15 augusti och därefter 22 och 29e augusti. 15 augusti ses: Andre Hansson med gäst, Spoken Word med Eli Sophie + gäster, EYA (Major Tom Helsingborg), Max Lye, BigMike & dad, Peter Filiptsev & Viktor Bergendal. 22 augusti: Andre Hansson med gäst, Spoken Word med Mikael Rudesjö, Fannie MK & Nadia (Major Tom Helsingborg), Stereosouls, Som åska och All the Wrong reasons. Spelschemat för 29e kommer på facebooksdidan inom kort sägs det. En annan aktörer som hjälper dom mindre, som lyfter dom osignade och hyllar det lokala är Rockbåten M/S Harmony.    Ett styck båt med pub och fokus på punk, rock och metal… ja rock ´n rolf helt enkelt. Händer massor där i sommar. Kolla in deras späckade schema. 

Helltown festival är också värt att lyfta. Har dock redan varit men för er som gillar lite tyngre musik så håll utkik inför kommande arrangemang. 

 

Jag tycker det är underbart med dessa aktörer och det är grymt vikitgt att dessa extremt duktiga musiker får synas och att alla vi får ta del av låtskatterna. Har du tips på fler ställen som släpper fram dom små osignade? Skaffa ett inlogg här du med och tipsa om dina favoriter som hjälper till att bära kulturen i Helsingborg. Ha det grymt bra och hoppas vi ses, Kulturtant