Den som spar hen har Kulturkortet

En gång om året kostar ett års fri entré på Fredriksdal, Dunkers, Sofiero och Kärnan 395 kronor. Under hela året har du dessutom rabatter på konserter, samtal och arrangemang på dessa platser. Kulturkortet gäller också på en rad andra ställen med rabatt på föreställningar på Helsingborgs stadsteater, på konserter med Konserthuset, inträde på Råå museum med flera.

 

Här är några tips på vad du sparar kommande vecka:

Merit Hemmingsson spelar fantastiskt. Missa inte chansen att se och höra henne på fredag 17 april med ”Hommage till Jan Johansson” för 130 kronor med Kulturkortet. Konsertsalen på Dunkers kl. 19. 

Fönsterrenovering och drivbänkar är temat för kommande Fredriksdalspraktika. Varför inte återanvända gamla fönster och bygga en drivbänk och få en tidig skörd? Du får alla knep och hur onsdag 22 april kl. 18. Fritt inträde och kurs med Kulturkortet, ordinarie pris 70 kronor. 

Det händer mycket på Stadsteatern nu. På lördag gästar Skånes dansteater med den bejublade föreställningen M&M&M. Även på Molières Den inbillade sjuke sparar du pengar och går för 180 kr med kulturkortet. Gäller alla teaterns egna arrangemang på Storan scenen. Du ser dans och teater på Storan för 180 kronor med Kulturkort och 230 kronor utan. 

Den besynnerliga händelsen med hunden om natten spelas på Lillan för 170 kronor med Kulturkort. 

Gör något utanför hemmets trygga tacosvrå på fredag och gå på bio. Just denna fredag har Miraklet i Viskan med Rolf Lassgård och Lia Boysen premiär på Röda kvarn. Se den eller någon annan väl val film med 20 kronor rabatt.

Helsingborgs konserthus händer det något nästan varje kväll. Hör allt från Mästarna Nielsen och Beethovens treor till poesi tonsatt med piano. Varje gång har du 15 procent rabatt. 

Knussa Botilla var en av de mytomspunna fiskmånglerskorna på Råå. Nu finns det en historisk vandringled med hennes namn. Låt Råå museum guida dig genom historiska händelser, byggnader och personer som präglat gamla Råå. Det sker på söndag 19 april klockan 15. Vanlig entréavgift gäller, 35 kronor med Kulturkortet, 45 utan. 

Pop, rock, swing och musikal, säg vad inte Kalle Moraeus kan spela. Med kulturkortet betalar du 150 kronor för en härlig fredagkväll på Sundspärlan. 

Njut av livet denna vecka!