Din påskvecka med Kulturkortet

Är du extra ledig i veckan? Passa på att utnyttja ditt Kulturkort till fullo. Det händer massor av kulturella saker och det finns säkerligen något som faller dig på läppen.

Den här veckan har du rabatt eller fritt inträde till:

Helsingborgs stadsteater – My fair ladyMusikalen är vårens storsatsning och görs i samarbete med Malmö opera. My Fair Lady har blivit utnämnd till ”den perfekta musikalen” på grund av de många musikkaliska hitsen och den intelligenta storyn med sin skarpa kritik av klassamhället och satiren över människors ytlighetsfixering.

Kulturkortspris: 180 kronor

Läs mer här.

Påskfest och säsongspremiär på FredriksdalÄntligen kickar säsongen på Fredriksdal igång! Och som de bara smäller upp dörrarna. Påskfesten är alltid en trevlig start på året med tusentals påskkärringar som valfärdar till Blåkulla på Fredriksdal. Passa samtidigt på att spana in de nya utställningarna och andra roliga saker. Och du – du har fri entré med Kulturkortet.

Mer info på fredriksdal.se.

Helsingborgs revynHelsingborgsrevyn är tillbaka på Dunkers med sin sjätte revy. I år är vården och hemtjänsten på tapeten, liksom kungahuset och Jehovas Vittnen. Och så återser ni förstås Bodil Andersson, sexbloggaren från Hjortshög.

Upplev en salig blandning av skratt och allvar, sång och musik, den senare framförd av vår eminenta revyorkester, som trots att de är en trio låter som sex.

Kulturkortspris: 225 kronor

Läs mer här.

Guidad visning i Vivian MaierVem var Vivian Maier? Vad var hennes fascination för gatufotografi och att fånga människor i ögonblick? Gå en Guidad visning och lär dig mer om hennes liv och intresse.

Fri entré med Kulturkortet.

Läs mer här.

Det blåser hela tidenEn föreställning som utforskar helsingborgarnas identitet. Vilka är vi egentligen, vilka drömmar bär vi på och vad tänker vi om framtiden?

Dramatikern Anders Duus och regissören Michael Cocke tar oss med in under huden på vår egen stad, Helsingborg. Vilka är vi som bor och arbetar här? Varifrån kommer vi? Hur uppfattar vi staden vi lever i?

Kulturkortspris: 170 kronor.

Mer information här.

Passa också på att…

Gå till Helsingborgs IdrottsmuseumDär har de samlat massor av berättelser om duktiga Helsingborgsidrottare, lag och föreningar. Vandra runt bland pokaler, tidningsurklipp eller gå på något av deras arrangemang. Du har fri entré till Idrottsmuseumet året runt.

Besök deras hemsida för mer information.

KärnanDu vet väl om att Kärnan har öppnat? Jag vågar påstå att du har en av södra Sveriges bästa utsikter från vårt kära torn och på vägen upp dit kan du lära dig massor om det medeltida livet i Helsingborg. Det är ju dessutom bara 146 steg upp – det går i ett nafs.

Kan du inte gå upp i tornet rekommenderar jag dig att gå den virtuella guiden.

Råå museum för fiske och sjöfartNu när våren äntligen har kommit till Helsingborg är få saker bättre än ett besök till Råås fina hamn. Passa då på att gå in hos Råå Museum för fiske och sjöfart – du har ju 30% rabatt på entrén. Där kan du lära dig mer om fiskeläget Råå och hur sjöfarten har påverkat regionen under århundraden.

Läs mer om Råå museum här.

Gå på massor av bioRöda Kvarn är Helsingborgs mysigaste biograf och dessutom Sveriges första ekologiska och fairtrade certifierade biograf.  Här kan du köpa snacks till filmen med extra gott samvete.

Gå till biorodakvarn.se för att se aktuella filmer i vecka 12.