Din vecka 22 med Kulturkortet

Ciao! Salut! Oiga! Hej! Ja högsommarvärmen gör att underbara Helsingborg känns som ett sydeuropeiskt medelhavsland. Här kommer din veckas soliga Kulturkortsrabatter. Ta en glass och njuta av en svalkande visning i Kärnan eller varför inte vila hyn från solen på Röda Kvarn?

Visning i Kärnan 30/5 – fri entré med Kulturkortet

Vad har Skåne gemensamt med Dannebrogen, Tuborg och Kronborgsslott? De är eller har någon gång varit Danska såklart! Ta chansen att lära dig mer om Helsingborgs mest kända landskapsmärke och bland de äldsta byggnaderna.

Guidade visningar dagligen klockan 14:00. Engelska guidningar 14:30.

Du sparar: 50 kronor

Rhododendronblomning på Sofiero – fri entré med Kulturkortet

10 000 rhododendron och azaleor står i fullblom i parken. Den norra ravinen blir som en färgglad isglass som du kommer att vilja smaka på. Passa också på att bli kungligt mätt i slottsrestaurangen eller ta #kaffekaka uteplatsen.

Du sparar: 100 kronor

Tornfolket i Kärnan 5/6 – fri entré med Kulturkortet

Den första av flera familjesöndagar i Kärnan med historiska reenactment-grupper. Lördagen 5 juni intar Luntertun artilleri corps som gestaltar knektar och hantverkare under perioden 1450-1475. Missa inte detta historiska skådespel.

Du sparar: 50 kronor

Berättarteater i Pettson & Co 4/6 – fri entré med Kulturkortet

Ballongteatern från Ängelholm framträder som Pettson & Findus i Dunkers utställning ”Pettson & Co”. Passa på att lära känna Sven Nordqvists älskade karaktärer på slutet. Efter föreställningen kan du ta #selfies med Pettson och Findus.

Du sparar: 70 kronor

Visning i På Gränsen 4/6 – fri entré med Kulturkortet

På Gränsen är Dunkers kulturhus permanenta lokalhistoriska utställning om Helsingborg och helsingborgarna. Följ med en av Dunkers duktiga guider på en vandring bland historier och föremål som du sent kommer att glömma. Och efter guidningen har du förälskat dig ännu lite mer i Helsingborg.

Du sparar: 70 kronor

The Dressmaker på Röda Kvarn – spara 20 kronor med Kulturkortet

Premiär 3 juni! Sömmerskan Tilly (Kate Winslet) återvänder till sin inskränkta hemby för att hjälpa sin sjuka mamma. En film om fantastiskt vackra klänningar och relationer som mörknar i takt med att klänningarna blir allt mer färgsprakande.

Du sparar: 20 kronor – mer information och biljetter här.

Den här veckan sparar du 360 kronor! Helt galet ju 🙂