DocLounge startar i Helsingborg!

Gillar du dokumentärer och nya perspektiv på saker och ting? Då är DocLounge ett måste för dig! Den 20 oktober är det premiär för Helsingborgsupplagan av det populära dokumentärfilmsnätverket. 

Först ut på DocLounge i Helsingborg är dokumentärfilmen ”Pervert park” som handlar om live för flera dömda sexförbrytare i USA. De personer som blir det får leva resten av sina liv i offentlig synd, med sina foton publicerade på Internet för allmän beskådan och få tillfällen till försoning. Det finns få platser som erbjuder sexförbrytare en chans att bemöta sina brott och åter integreras i samhället – till den grad lagen tillåter. En sån plats är en sliten campingplats i Florida som i grannarnas mun kallas ”Pervert Park”. 

Pervert Park är Frida och Lasse Barkfors debutfilm och visades första gången på CPH: DOX 2014 där den nominerades till Nordic Dox Award. Under Sundance-festivalen 2015 nominerades den till Grand Jury Price och vann Special Jury Prize. Den har även blivit nominerad till Dragon Award, för bästa nordiska dokumentär, vid Göteborgs filmfestival. Filmens regissörer, Frida och Lasse Barkfors, deltar i den efterföljande diskussionen via direktlänk med Doc Lounge Malmö.

Program 20 oktober:

19:00 Dörrarna öppnas, bar och mingel. Kvällens spellista har komponerats av regissören Robert Lillhonga.19:30 Kvällens artist intar scenen.19:45 Konferencier Peter Sporremark hälsar välkommen till Helsingborgs första Doc Lounge!20:00 Filmen ”Pervert Park” visas via direktlänk till Doc Lounge i Malmö.21:30 Eftersnack och diskussion med filmens regissörer, Frida och Lasse Barkfors, via fortsatt direktlänk till Malmö.Entré70 kronor, betalas i entrén. Endast kort eller Swish.

Om DocLounge

Doc Lounge är ett nordiskt nätverk som förhands- och premiärvisar det allra senaste från dokumentärfilmsvärlden och bjuder samtidigt på aktuella kringarrangemang, regissörsbesök, diskussioner, musik, mingel och liveakter. Konceptet skapades av dokumentärfilmaren Fredrik Gertten i Malmö och finns idag etablerat på 15 orter i Norden. Nu startar en grupp lokala dokumentärfilmare och kulturarbetare Doc Lounge i Helsingborg i samarbete med Dunkers kulturhus.

Doc Lounge bildades utifrån övertygelsen att dokumentärfilmen är en konstform som kan göra stor skillnad, framför allt om den upplevs tillsammans. I Helsingborg får Doc Lounge sin hemvist på Kulturhotellet i hjärtat av Söder. Två Doc Lounge-evenemang är inplanerade under hösten på Kulturhotellet och båda sker med direktlänk till Malmös Doc Lounge – ett så kallat Doc Lounge Live. Via streaming följer Helsingborgspubliken filmen från Babel i Malmö och deltar via sms och twitter i den efterföljande diskussionen. 

Här hittar du årets första DocLounge i kalendern. Den 1 december är det dags för höstens andra DocLounge.