Dunkershelg som heter duga

Om det är något du ska göra denna helg så är det att ta dig ner till Dunkers för där händer det grejer som får hjärtat att bulta hos Kulturtanter av alla de slag. Är du en:

Vernissage-diggare? Då kan du gotta till det rejält då TVÅ utställningar har vernissage denna helg. O yes, på fredag invigs SALIGIA av Michael Kvium. Utställningen som grottar ner sig i de sju dödssynderna. Jag tror denna blir riktigt fascinerande att gå runt i. Dessutom blir det konstnärssamtal med Kvium klockan 13:00.

Och på lördagen är det vernissage för Utvalt – konsthantverk, slöjd och konst i Skåne 2015. Det är en jurybedömd vandringsutställning med handgjord form – här och nu! Den hittar du i 81m2, den lilla utställningshallen på entréplan.

Fotografi-entusiast?John Stanmeyer har gjort hur mycket som helst för bland annat National Geographic och är världskänd för sina talande bilder. Inne i utställningen På gränsen på entréplan kommer 25 av hans bilder av flyktingkatastrofen i Syrien att rulla i ett bildspel. Vissa har aldrig tidigare visats. Gå in och kolla. Hans bilder kommer garanterat göra ett intryck och ge ökad förståelse av vad krig faktiskt innebär för människor som drabbas. Läs mer om Flykten från Syrien till Turkiet – fotografi av John Stanmeyer.

Familje-kär? Ta med barn, barnbarn och vänners barn och kör Familjelördag. Temat är skräck (såklart, det är ju Halloween) och mellan klockan 12-16 kan ni skapa egna läskiga figurer inne i Skräckromantikens landskap, lyssna på hårdrock och se på skräckfilm. 

Musik-älskare? På söndag kan du i så fall uppleva en konsert, i en utställning. Per Thornberg på tenorsaxofon och Stefan Wikrén på orgel/piano kör igång klockan 14:00 i Skräckromantikens landskap. Konsten är i fokus och musiken ackompanjerar till en symbios. Vackert värre. 

Det är alltså nästintill omöjligt att ha tråkigt denna helg. Och oavsett vad som får ditt kulturtantshjärta att klappa så är ju allt här ovan gratis med Kulturkortet.

Foto: Max Lennartsson