Emigranterna

HW
Henrik Wilhelmsson

Lever vi på en planet, på en kontinent, i ett land, på en Ö, i en stad, på landet, i ett område, en lägenhet, ett hus, ett tält på en plats överhuvudtaget eller lever vi bara i en vardag helt enkelt.

Jag tror på det sistnämnda, om man bara drar bort de där fysiska och objektiva om vi skalar av och tänker rent själsligt. Vi emigrerar inte från en plats vi emigrerar från den vardag vi är vana att befinna oss i. Det förklarar kanske varför många av oss först känner sig hemma när vi är tillfredsställda med vad vi gör och får. Vi är alla olika men med en och samma rot i det eviga sökandet efter trygghet, frihet och kärlek.

Emigranterna är inte bara en berättelse om två män som utvandrat, det är en berättelse om oss alla. Den talar om drömmar, visioner, om att tillhöra, om längtan och saknad. Hur vi varje dag försöker med alla verktyg att uppnå vår egen innerliga utopi.  Den målar en vardag som de flesta av oss delar mer eller mindre, den speglar otillfredsställelsen i längtan efter tillfredsställelsen.

Premiären hålls den 11 april och jag ser fram emot vad mer den här pjäsen har att ge, vilka mer tankar och frågor den kan väcka.

 

// N