En kulturkortsvecka med ungarna!

Jag föreslår att vi börjar denna vecka kungligt. Vi inleder med ett besök på Sofiero där Rhododendrons prakttid är kommen. Det finns ett helt gäng av denna sorts blomma på Sofiero, 10 000 närmare bestämt, så fagert som få blir det när dom blommar. Mitten av maj till mitten av Juni är blommans storhetstid på Sofiero.

Men nu var det ju barnen vi skulle lägga fokus på. Detta är inget problem på Sofiero eftersom det finns en kunglig lekpark för dom små royalisterna. Du går ju in gratis med ditt Kulturkort och ungarna lika så tills de fyllt 18. Sparat 100 kronor på det. Catching.

På tisdagen tar vi oss upp till busken, stadens grönskande oas, Fredriksdal. I Herrgården så finns Praktikautställningen. En praktisk och estetisk utställningsverkstad i Herrgårdens södra flygel. I Herrgårdens norra flygel finns barnens eget herrgårdskök för kreativ lek och lärande. En finfin chans att lära i en magisk miljö. Samma förutsättningar gäller här. Gratis för dig med kulturkort och för barn och unga upp till och med 18 år. Så där sparade du in 70 kronor till.

Torsdagen 19 maj 18.00 blir det vernissage med Karin Wiberg. Fantasifulla konstverk i lera så kan få vilken trött unge som helst att vilja börja skapa. Konstverken har ett djup, trots dess till synes enkla utformning, som tar åskådaren till en plats någon stans mellan Sagan om ringen och Bukowskis. Det är fri entré till den här utställningen som har namnet Moments. Men å andra sidan är det ju alltid fri entré med ditt kulturkort till alla utställningar så även där kan du spara in 70 kronor.  

Vi dröjer oss kvar på Dunkers till 21 maj (kl 11, 13 eller 15) då det är Berättarteater i Petsson & Co. Här får du och barnen möta några av karaktärerna från Sven Nordqvists fantasivärldar. I formen av berättarteater berättas historierna bakom Pettson och Findus, Nasse och Var är min syster. Fri entré med kulturkortet, igen. 70 kronor att spara in där ja.

Sen samma dag 21 maj (12-16) går vi ca 30 meter till den andra utställningshallen där betydligt mer mognare Vivian Maier håller till med sin utställning. Men även det mogna går att uppleva på ett familjärt sätt. Det är Dunkers familjelördag som har fri entré för en vuxen i barns sällskap. Och eftersom du har Kulturkort så kan du ju ta med din partner med utan att behöva betala 70 kronor. En utställningspedagog kommer att finnas på plats och temat för tillfället är Vivian Maier – den hemlige fotografen. Det kommer snackas om hemligheter och skrivas osynliga brev. Lära och skapa med familjen helt enkelt.

Sist på agendan men djuriskt roligt är Fredriksdals Husdjursdag 22 maj 11-16.  Här får man lära känna husdjuren och deras ungar. Klappa lamm, getter och hästar. Åk häst och vagn, följ med museibonden och mata djuren. Som alltid, fri entré och 70 extra kronor som får dig att le.

 

Så sammantaget tjänar du ihop glada ungar, en kultiverad partner och 450 kronor på detta familjära kulturkortsupplägg.

 

Som vanligt finns det betydligt mer info på verksamheternas webbsidor.

 

www.dunkers.se

www.sofiero.se

www.fredriksdal.se