Erbjudande från Konserthuset

I våras gick vännerna Helsingborgs Konserthus med i Kulturkortet och alla med ett Kulturkort kunde hämta ut 2 checkar, med värdet gå två betala för en, på valfri konsert med orkestern. Läs mer om erbjudandet här.

Nu är Konserthuset tillbaka med ytterligare ett erbjudande! Som ägare av ett Kulturkort får du rabatt på två av höstens storslagna konserter. John Cage och Eric Amarillo, två skilda musikupplevelser. Vilken konsert väljer du?

Beyond Silence – John Cage 100 år, tisdagen den 20/11

En spännande och annorlunda konsert blir det, med en scenografi som sällan skådats i Helsingborgs Konserthus. Konserten spelas av Ole-Kristian Andersen, trombonist i Helsingborgs Symfoniorkester, och pianisten Joachim Olsson, organist i Raus kyrka. Förutom trombon och piano hör du ett leksakspiano samt ett preparerat piano. John Cages mest kända verk är den tysta kompositionen 4,33. Stycket går ut på att musikerna sitter beredda att börja spela utan att slå an en enda ton. På detta sätt fokuserar Cage på de ljud som alltid finns runt omkring oss.

Läs mer om John Cage (1912 – 1992).  Läs mer om evenemanget. 

Du med Kulturkort köper biljetten för 75 kr styck, max 2 biljetter per Kulturkort (ordinarie pris 100 kr per biljett)

Vem bryr sig om 100 år – Eric Amarillo möter Helsingborgs Symfoniorkester, torsdagen 22/11

Eric står för förra årets absolut största sommarhit Om sanningen ska fram. Namnet ’Vem bryr sig om 100 år?’ kommer från Eric Amarillos låt med samma namn, men representerar också firandet av Helsingborgs Symfoniorkesters 100-års jubileum. I mötet mellan Erics elektroniska pop- och klubbmusik och den symfoniska världen uppmärksammas frågorna kring hur en symfoniorkester måste anpassa sig till nutidens och framtidens elektroniska ljudvärld. Hur låter en symfoniorkester om 100 år?

”Att kombinera en symfoniorkester med en soloartist är ingenting som är nytt, men att göra det med en DJ och kombinera orkestermusiken med trumloopar ger en ny utmaning” säger dirigenten Jonas Nydesjö

Läs mer om Eric Amarillo. Läs mer om evenemanget. Du med Kulturkort köper biljetten för 245 kr styck, max 2 biljetter per Kulturkort (ordinarie pris 325 kr per biljett) Familjepris för dig med Kulturkort (1 ord + ungdom tom 15 år) 295 kr.Efter konserten dj:ar Eric Amarillo i Konserthusets Café, Markelius. Cluben börjar cirka 22.00. Biljetter kan köpas i Konserthusets reception eller vid entrén. Pris: 50 kronor, men du som gått på konserten med Kulturkort har fri entré!

Köp biljetter

Biljetter med Kulturkortsrabatt bokar du via 042-10 42 80. Du är också välkommen till biljettkassan på Roskildegatan 1, måndag-fredag 11-17.

Foto: Morgan Pålsson