Erbjudande: konsert med Rigmor & Christina Gustafsson

”Rigmor och Christina Gustafsson tillhör eliten av Europas jazzsångerskor...”. Så löd nomineringen när systrarna tilldelades 2012 års Anita O’Day pris. Detta är ett tillfälle som ingen jazzkatt får missa. Och ingen annan med Kulturkort heller för den delen. Du har rabatt på konserten som är den 9 augusti klockan 19:00 i Gustav Adolfs kyrka.

Kulturkortspris: 225 kronor (ordinarie pris 275 kronor)

Köp biljett här. Ange lösenord: Kulturtant

Allt började för 20 år sedan med konsert hemma i värmländska Värmskog. En konsert som blivit en tradition i midsommartid. Utöver konserten i Värmskog, medverkan i ”Allsång på Skansen” och ”Så ska det låta” har systrarna varit sparsmakade med gemensamma framträdande. Fram till för fem år sedan, då det var premiär för den första gemensamma turnén. En unik turné som startade i liten skala och sedan har växt med åren.

Rigmor Gustafsson är en av Skandinaviens ledande jazzsångerskor. Rigmor har släppt tio album, tilldelats en Grammis för bästa jazzalbum 2007 och hennes album har sålt guld. Christina Gustafsson gav hösten 2012 ut sitt tredje album ”The Law of the Lady”. Christina är etablerad på den svenska jazzscenen, hon har fått stor uppmärksamhet som låtskrivare och fick SKAP stipendium 2007.

På plats i Gustav Adolfs kyrka kommer systrarna att sälja ett nytt gemensamt album som bara går att köpa i samband med konserter.

Medverkande

Rigmor Gustafsson – sång

Christina Gustafsson – sång

Mathias Algotsson – piano

Svante Söderqvist – bas

Mathias Algotsson har spelat runt om i världen med välkända namn som Barbara Hendricks, Georg Riedel, Magnus Lindgren m.fl. Mathias har en förmåga att förflytta sig mellan olika genrer och stilar och är också en uppskattad kompositör.

Svante Söderqvist spelar frekvent med välkända artister såsom Rigmor & Christina Gustafsson, Stockholm Voices, Mathias Algotsson, Klas Lindquist, Claes Janson, Martin Stenmarck, Åsa Jinder med flera. Svante Söderqvist är verksam som kontrabasist, cellist och elbasist och har en stor genrebredd som spänner från jazz till klassisk musik, folkmusik och pop/rock.