Eric Gadd både kockar och rockar i Helsingborg

Vi har tidigare skrivit om konceptet ”Hur smakar musiken”, som arrangeras på rockkklubben The Tivoli och som inom snar framtid eventuellt även kommer att bli tv-sänt. Piloten är avverkad, med gott betyg. Nu väntar nästa artist till slevar och kastruller. Den 1 oktober gästar Eric Gadd – ett souligare kulinariskt inslag väntar än den rockigare föregångaren.

Hur smakar musiken? är ett helt nytt koncept utformat på rockklubben The Tivoli i Helsingborg där en artist står för såväl mat som för underhållning. Först ut i det som kan kallas ”piloten” var lokala artisten Sebastian Wijk. Det blev ett gemytligt gig i tre akter medan publiken avnjöt förrätt, huvudrätt och efterrätt.Nu den 1 oktober är det dags igen. Vid slevar och kastruller står då soulikonen Eric Gadd. Givetvis uppträder även han på scen under aftonen. 

Den mat och musikintresserade kan se fram emot följande soulinfluerade trerätters-meny:Förrätt: Sotad potatis med tre sorters lök, löjrom & hängd gräddfil.Varmrätt: Gris-sida med rostad paprika, sauce vert & stuvad blomkål.Efterrätt: French Toast på surdeg med vaniljglass, valnöt & lönnsirap

Även detta gig spelas in. Tanken är som sagt att något tv-bolag ska nappa på idén så även de musik- och mat-intresserade hemma i tv-sofforna ska kunna ta del av det hela.

– Grundidén är att gästen får en dubbelt så god upplevelse, att få smaka på artistens meny en kväll då denne även uppträder ger en ännu mer exklusiv känsla och ger en helt annan närhet till artisten. Det blir ett spännande möte mellan musik och mat plus kärleken till dessa två, säger initiativtagare Hasse Jönsson på The Tivoli.

FOTNOT. Läs mer: Hur smakar musiken?

Se Sebastian Wijk under ”Hur smakar musiken” på The Tivoli 10 september, ”pilotavsnittet”