Fler förmåner med Kulturkortet i sommar

I år boostas Kultursommarkortet med ännu fler samarbetspartners samt rabatter och de nya förmånerna gäller även för dig som redan har Kulturkortet sedan tidigare. Den här säsongen samarbetar vi med Familjen Helsingborg och kryddar med fritt inträde till flera museum och konsthallar i nordvästra Skåne från 1 juni till 31 augusti.

Sommaren 2021 ser underbart härlig ut … i alla fall från ett kulturperspektiv (vädrets makter kan vi dessvärre inte styra över). Förra året lanserade vi Kultursommarkortet och då ingick precis allt det bra och fina från vårt ordinarie kulturkort. Den här sommaren samarbetar vi med Familjen Helsingborg och det betyder att vi har laddat Kultursommarkortet med ännu fler upplevelser. Upplevelser som även gäller för dig som redan har ett ordinarie kulturkort.

De nya förmånerna gäller från 1 juni till 31 augusti. Sedan tidigare har du fri entré till Dunkers kulturhus, Fredriksdal museer och trädgårdar, Kärnan och Fredriksdal museer och trädgårdar. Den här sommaren ger ditt ordinarie kulturkort fri entré till ytterligare sju kulturplatser i nordvästra Skåne. Sommarens nyheter breddar det klassiska konst- och museumutbudet med bland annat militärhistoria, den svenska järnvägens berättelse och även en touch av skånsk opera. Om du vill läsa mer om sommarens nya kulturplatser är det bara att klicka på namnen här under.

Fri entré till följande platser
Birgit Nilsson museum
Dunkers kulturhus
Fredriksdal museer och trädgårdar
Höganäs Museum och konsthall
Ljungbyheds Militärhistoriska Museum
Järnvägens Museum
Sofiero slott och slottsträdgård
Plastens Hus
Tomarps Kungsgård
Ängelholms Flygmuseum

Utöver fritt inträde hela sommaren ingår också en rad olika nya rabatter. Flera samarbetspartners är redan knutna till kortet och fler ansluter sig löpande. I sommar kan du använda Kulturkortet för att få rabatt på till exempel gokartskörning, campingplatsen, träningskort, fika- och restaurangnotan, hotellvistelsen, i chokladbutiken och till och med för vinprovning.  I vår artikel, Fina rabatter hela sommaren, kan du spana in sommarens alla heta rabatter som gäller både Kultursommarkortet och Kulturkortet.

Har du redan Kulturkortet sedan tidigare behöver du inte göra något för att aktivera de nya rabatterna och erbjudanden. De är redan aktiverade på kortet och börjar gälla från och med 1 juni och är giltiga till och med 31 augusti, 2021.