Förköp dina entrébiljetter online för att undvika köbildning

Säsongsöppning på Fredriksdal museer och trädgårdar och Sofiero betyder att besökare måste lösa entrébiljett för att komma in på områdena. Det samma gäller för besökare som vill komma in i Dunkers kulturhus utställningshallar på plan 3. Entrébiljetter går att köpa på plats men besökare rekommenderas att förköpa sina biljetter online via Helsingborgs kulturbutik.

Den här veckan, med start 29 mars, händer det mycket på kulturplatserna i Helsingborg. Tisdag 30 mars öppnar Dunkers kulturhus äntligen upp sina utställningar igen. Utställningarna har varit stängda sedan i oktober förra året. Och onsdag 31 mars är det säsongsöppning på Sofiero och dagen efter, på skärtorsdagen 1 april, öppnar Fredriksdal museer och trädgårdar för säsongen. Nytt för i år är att på samtliga platser uppmanar man sina besökare att förköpa entrébiljetter online via Helsingborgs kulturbutik. Detta för att undvika onödig köbildning på plats.

Till Fredriksdal och Sofiero behöver du endast köpa en entrébiljett per person. Biljetter visar du upp för entrévärdarna på plats och sedan kan du njuta av ditt besök i lugn och ro. Entrébiljett till Fredriksdal museer och trädgårdar köper du via Helsingborgs kulturbutik och till Sofiero via deras webbplats.

På Dunkers kulturhus fungerar det lite annorlunda den här säsongen. När man nu öppnat upp utställningarna igen är det i mindre skala och man tar endast in ett fåtal personer åt gången i varje utställning. Besökare till utställningshallarna på plan 3 behöver en biljett per person samt boka tid för sitt besök. I förköpet väljer du tid för besöket och sedan kan du besöka utställningen under den angivna tidsperioden. Detta gäller endast för utställningar på plan 3. Och det gäller alla besökare, även barn och unga samt dig med Kulturkortet. Biljetter hittar du via Helsingborgs kulturbutik – köp online för att säkra önskad tid. Genom att förköpa biljett online undviker du också köbildning i biljettkassan på Dunkers kulturhus. Köper du biljett på plats i biljettkassan gäller biljetten endast den dagen du köper den. Alla besökare måste visa upp sin biljett i biljettkassan innan de får tillgång till aktuella utställningar på plan 3. Utställningarna på entréplan har fri entré och kräver ingen biljett eller att du bokar tid för besöket, däremot tillåts endast ett visst antal personer i hallarna på samma gång.

Självklart går det att köpa entrébiljetter även på plats när du besöker Dunkers kulturhus, Fredriksdal museer och trädgårdar samt Sofiero. Tänk dock på att det är bättre att förhandsköpa entrébiljetten online under pågående pandemi. Tillsammans hjälps vi åt för att vi ska kunna röra oss fritt i samhället. Ansvar är bästa försvar.

Vad: Förköpsbiljetter via Helsingborgs kulturbutik
När: Nu
Var: hbgkulturbutik.se
Pris: Varierar beroende på vilken kulturplats du besöker