Glada amatörer blir skolboksexempel

I dagarna fick kulturförvaltningen ett mail från Genusfotografen, kanske mest känd för den breda publiken från första avsnittet av SVT:s Alla är fotografers andra säsong. Vi blev så glada att vi måste dela med oss av hela mailet:

Hej!

Jag heter Tomas och jobbar som genusgranskare och fotograf (ni kanske har hört talas om min blogg Genusfotografen.se?). Jag håller på att göra en handbok i mångfalds- och genusmedvetet foto tillsammans med Gävle kommun, och vi skulle hemskt gärna vilja använda oss av er Jag är en kulturtant-kampanj som positivt exempel. Kanske främst bilden på Léoni (bifogad), men skicka gärna de andra också (älskar att en man fick vara kulturtant också, t.ex!).

Handboken kommer att finnas gratis tillgänglig på Gävle kommuns hemsida, den kommer också att tryckas och användas både av kommunens kommunikatörer och i undervisning. Bra jobbat!!

Bästa hälsningar, Tomas

Vare sig vi hamnar i den slutgiltiga versionen av handboken eller ej så är vi extremt glada och stolta över att ha blivit tillfrågade och självklart sa vi ja. Genusfotografens blogg fanns med som inspiration och informationskälla när vi tänkte ut kampanjen så den här bekräftelsen var mer än vad vi hade vågat hoppas på.

De senaste månaderna har kulturkortet skapat debatt i hela Sverige genom att SVT gjorde ett reportage om Areej, en av våra kulturtanter, Henrik Schyffert dansade runt i Kulturtants-t-shirt på Instagram och nu blir vi kanske skolboksexempel också. Inte illa för ett gäng som Sören Somelioseriös kallar amatörer.

Kanske det Sören, men jävligt glada amatörer.