God kulturjul!

Här kommer några tips på hur du tar det lugnt, eller får fart, under julen genom kulturupplevelser:

Gå en tipsrunda på Fredriksdal: Vinterstigarna är uppe på Fredriksdal. Lär dig känna igen några av våra vanligaste träd på deras knoppar. Stigen ”Träd och buskar vintertid ” startar i engelska parken vid köksträdgården.  Utmana familjen i ”Vem vet mest om vinterbiologi?” Vinterbiologistigen är tipsrundan med frågor kring växter och djur vintertid. Den börjar där Lövgången möter köksträdgården. Rätt svar till båda stigarna finns på informationstavlan på entrebyggnaden. Kör hårt och lycka till! Läs Fredriksdals öppettider

Gratis bio på Röda Kvarn: decembers biofrossa börjar närma sig sitt slut men det finns fortfarande filmer att se gratis. Här ser du hela schemat och all info.

Böcker, filmer och serier på bibblan: ta dig till närmsta bibliotek och låna något som faller dig i smaken. Läs den där romanen du tänkt läsa så länge, antingen hemma i läshörnan eller på biblioteket. Läs bibliotekets öppettider. 

Utställningar på Dunkers: Hur tänker Michael Kvium när han målar de sju dödssynderna? Och vem var egentligen Marcus Larsson? Vad har hänt i Helsingborgs historia som du inte visste? Plocka en audioguide i utställningarna och lyssna dig till mer kunskap och intressanta saker om verken. Läs Dunkers öppettider.

Promenera på Sofiero: känner du dig slö efter julmaten och glöggen? En rask promenad ner och uppför ravinen ska nog få igång dig! Läs Sofieros öppetider. 

Trettondagskonsert på Helsingborgs konserthus: pusta ut i stolen på konserthuset under trettondagen till tonerna av Strauss. Det förtjänar du. Läs mer om konserten.