HälsingborgsFästival för tredje året på G

Skepp o´hoj! Mellan den 28 och 30 juli är det dags för HälsingborgsFästival igen. Festivalen ombord på M/S Harmony, som startades som ett komplement till Helsingborgsfestivalen då denna landade i augusti och blev Hx, har laddat om och kör för tredje året i rad. Något för i princip alla utlovas. ”Bomber och granater och Nelsons kanoner”, som Kapten Haddock hade uttryckt det – nu blir det åka av… Och har du Kulturkort får du såklart rabatt på inträdet. Detta då RockBåten numera ingår som en del av Kulturkortet.

Premiären för HälsingborgsFästivalen 2014 blev en succé med över 1000 besök. Så att en fortsättning skulle äga rum var givet.– När kommunen meddelade att man hade för avsikt att flytta stans festival och göra något nytt i slutet av augusti så drällde det in förfrågningar till oss att hitta på något eftersom Helsingborg i slutet av juli brukar ha fullt med turister och festsugna medborgare. Vi antog utmaningen och drog ihop HälsingborgsFästivalen. Det blev minst sagt en succé, säger Tomas Nilsson, kapten för både båt och festival.

Och nu 2016 är det alltså dags för tredje Hälsingborgsfästivalen ombord på M/S Harmorny, till vardags även kallad RockBåten. Och som om det inte är nog med musiken så återupprepas inslaget med utställningar ombord. Och eftersom det var så fullsmockat förra året kommer det att finans möjlighet till sittplats även på kajen. Givetvis blir det även grille-grill i år.

Så lockar det här och du är sugen på att knalla på HälsingborgsFästivalen och är stolt innehavare av ett Kulturkort blir det så klart rabatt. I stället för 120 svenska pesetas betalar du bara 100 kronor i inträde. Klockrent! Så, I dagarna tre: let there be rock!

Programmet för HälsingborgsFästivalen:Torsdag 28 juli kl.17-24The Blues ComboSense of BlueBo Wilson & Band

Fredag 29 juli kl.16-24CoolgatorsRag And BoneThe TrueRyktet Går

Lördag 30 juli kl.14-24HobbybanditsLoop TrickiHarum ProtocolBJ Anders & BuccaneersKapell MagnellMumma

Fotnot. Mer info om HälsingborgsFästivalen hittar du på Rockbåtens Facebooksida

Här har du mer information om själva Kulturkortet