Hamletpsykos & ett glas vin

Hamletscenen kommer med ännu ett erbjudande för oss med kulturkort: 160 dkr för en föreställning, en föreläsning och ett glas vin (ordinarie pris ca 260 dkr).

Efter fyra fullbokade kulturkortsföreställningar av King Lear kommer nu en föreställning för vuxna med den karismatiska skådespelaren Miquel Gallardo och ett virrvarr av dockor. I Diagnos: Hamlet möter vi Max Flaubert som är patient inom psykvården, eller som danskarna kallar det: galeanstalt. Max använder dockor som terapi och skapar sig ett fantasiuniversum baserat på Shakespeares verk. Han sugs djupare in i tragedin och hans dockspel får tillslut dödliga konsekvenser. Det är en spännande studie av en människas förfall och ett intressant sätt att ta sig an Shakespeare.

Som bonus får vi ett glas vin och en kort introduktion till Shakespeare av Hamletscenens teaterdirektör och konstnärlige ledare Lars Roman Engel innan föreställningen, som är på katalanska men som textas på både engelska och danska.

Erbjudandet gäller till och med 31 juli och du bokar biljett här.

Föreställningen är 6 augusti.

Klockan 20.20 börjar kvällen vid skulpturen ”De tre små granitblocken” där Lars Roman Engel hälsar välkommen och håller ett kort föredrag medan vi får ett glas vin. Om det regnar möts vi vid ”Kronværksporten”

Klockan 20.40 går vi till Slottsgården där föreställningen börjar klockan 21.00.

Föreställningen är ca 1 timme lång.