Helgtips: Kantarellpaj med ädelost

HW
Henrik Wilhelmsson

1 paj (4 personer)

Pajdeg

3 dl vetemjöl1 msk vatten125 g smör0,5 krm salt 

Fyllning

3 schalottenlökar1 liter färska kantareller1 msk smörSalt och vitpeppar200 g gräddädelost3 ägg2 dl grädde

Gör så här 

1.  Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienserna till pajdegen i en skål. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter.

2.  Skala och strimla löken och lägg i botten av pajen.

3.  Skär svampen i mindre bitar och låt den koka i sitt eget spad på svag värme i ca 10 minuter. Tag därefter av locket och låt vätskan ånga bort. Bryn därefter svampen i några minuter i smör. Strö på lite salt och peppar och lägg svampen på pajen. Fördela ost över.

4.  Vispa ägg i en skål och blanda ner grädde, salt och peppar. Häll äggsmeten över pajen och grädda i 25 minuter i ugnen. Servera med sallad.

Recept Fredriksdal museer och trädgårdar

Foto hardworkinghippy

Svamputställningen öppnar 10 september på Fredriksdal.