Helsingborg gym(p)ar och gör en saltomortal

Du kanske undrar varför stan kryllar av trikåklädda ungdomar? Det är EUROGYM som kommit till Helsingborg. EUROGYM är Europas största gymnastikarrangemang och sker vartannat år, senast i Coimbra – Portugal. I år har turen kommit till Helsingborg och arrangemanget fokuseras runt Helsingborg Arena men också vid gröningen, sundstorget, stadsparken och mäster palms plats. Där har scener satts upp där de europeiska gymnasterna visar upp dödsföraktande luftakrobatik, dansnummer och mycket mer. Totalt är det cirka 4 500 gymnaster i Helsingborg vid EUROGYM, en stark temporär ökning i den demografiska grupperingen ”utövande gymnaster”. Kul tycker vi på Kulturkortet när Helsingborg lyckas locka så stora evenemang.

Galakväll 16 juli

Mitt i allt stohej sker dessutom två galaföreställningar på Helsingborg Arena. Gymnastikgrupper från hela Europa har övat in en föreställning på temat ”Moment in the sky”. Det utlovas en gymnastisk föreställning som är drömsk, magisk och fantasifull. Första galan går 18:00 och den andra börjar 21:00. Biljetter kostar 230 kronor och införskaffas på Helsingborg Arena.

På torsdag avslutas EUROGYM för den här gången med en avslutningsceremoni i Helsingborg Arena och därefter börjar resan hem för de allra flesta.

Läs mer om EUROGYM på deras hemsida eller på Helsingborg Arenas hemsida.