Höjdpunkt för alla som gillar abbamusik och jazz

HW
Henrik Wilhelmsson

Tisdag 9 oktober rullar SAME TREE DIFFERENT FRUIT PLAYS ABBA förbi Helsingborgs Konserthus på sin releaseturné i Sverige, Japan och Korea. Konserthuset erbjuder alla att gå-två-betala-för-en!

SAME TREE DIFFERENT FRUIT PLAYS ABBA är är jazzpianisten Anders Wihks personliga drömprojekt tillsammans med Steve Gadd, en av världens mest välrenommerade trumslagare och den mångsidige basisten Svante Henryson.

Efter att i många år ha spelat på Japans största scener gör nu Anders Wihk sin egen hyllning av det mest svenska och folkkära som finns – abbamusik. Som enligt Anders är musik som funkar lika bra oavsett om den spelas naket och avskalat, jazzigt och groovigt eller bär schlagerkostym.

– Anders är både en fantastisk musiker, hängiven i det han gör och en trevlig kille. Det fanns en ömsesidig förståelse mellan oss redan innan vi började spela. När jag hörde hans pianospel blev det ännu bättre. Lite roligt är det också att jag faktiskt spelade i samma teveprogram som ABBA i slutet av 70-talet, berättar Steve.

Steve Gadd en av världens främsta trumslagare, oavbrutet på turné och har spelat med alla, ja nästan bokstavligen; bl a Eric Clapton, Paul Simon, Paul McCartney, BB King, Steely Dan, Kate Bush, Al Jarreau, Stevie Wonder, Aretha Franklin och Chick Corea.

SAME TREE DIFFERENT FRUIT PLAYS ABBA släpps i samband med turnéstarten i Karlstad den 3 oktober, därefter bl a Göteborg, Stockholm, Borlänge och Helsingborg. Sverigeturnén följs av konserter i Japan och Korea.

Erbjudande: Gå-två-betala-för-en! Ordinare pris är 350 kronor. Köp biljett i Konserthusets biljettkassa på Roskildegatan 1. Öppet måndag–fredag 11:00–17:00. Telefon 042-10 42 80.