Höstens samtal på Dunkers

Flera intressanta samtal har vi att se fram emot i höst. Du har ju rabatt även på denna klassiska samtalsserie på Dunkers. Vilken kulturtant vill inte höra om vad kultur- och demokratiministern har för tankar. Eller vad USA-kännaren har att säga om valet som är på gång över Atlanten. Här finns hur många frågor och svar som helst att ta del av. Kolla in listan med tillfällen nedan.

Biljetterna släpps fredag 26/9 klockan 10:00. Pris med Kulturkort: 145 kronor (ordinarie 175 kronor)

3/9 Hans Pålsson.

Konsertpianist med en lång rad framgångar både i Sverige och internationellt. För den breda publiken är nog Pålsson mest känd för TV-serien ”I döda mästares sällskap”. Sedan 1987 professor i piano vid Lunds Universitet, Musikhögskolan i Malmö. Per Nyrén leder samtalet.

17/9 Cecilia Uddén.

Känd utrikeskorrespondent som numera bevakar Mellanöstern från Kairo för Sveriges Radio. Mottagare av Stora Journalistpriset två gånger. Samtalsledare är Mikael Olsson Al Safandi.

1/10 Erik Åsard.

Professor i Nordamerikastudier med inriktning på statskunskap. En av landets främsta USA-kännare som skrivit ett flertal böcker om svensk och amerikansk politik, däribland en biografi om höstens presidentkandidat Hillary Rodham Clinton. Sören Sommelius leder samtalet.

15/10 Margareta Pålsson.

Skånes landshövding från 2012 och fram tills nu. Bördig från Ljungbyhed. Samtalet om hennes liv i den politiska hetluften och tiden som landshövding leds av Per Johansson.

27/10 Alice Bah Kuhnke.

Tillträdde i oktober 2014 som Kultur-och demokratiminister i Sveriges regering. Samtalsledare är Mikael Olsson Al Safandi

19/11 Niklas Rådström.

Debuterade som poet 1975. Hans breda repertoar som författare inkluderar Stockholmsskildringar, prisbelönade filmmanus och teaterpjäser. Professor och ledamot av Samfundet de Nio. Samtalsledare är Lars Svenson.