iFest, doU?

HW
Henrik Wilhelmsson

Trots det något schizofrena vädret känner man att sommaren är på ingång och så även festivalerna. Helsingborgs stad skruvade ju upp värmen redan i februari med Drömljusfestivalen som lockade mängder med människor och satte lite extra guldkant på den i vanliga fall ordentligt dystra februarimånaden. Men det var bara startskottet, för er som gillar festivaler så blir denna sommar toppen!

Först ut är Helsingborgsfestivalen 25-27 juli med artister som Miriam Bryant, Von Benzo, Familjen, The Sounds, Joddla med Siv, Sean Banan,  Arvingarna med flera. Du följer allt om festivalen på helsingborgsfestivalen.se och senaste nytt på Facebooksidan.  

Tätt följt av ovanstående kommer den internationella gatuteaterfestivalen Passage 29-3 augusti. En återkommande festival som bygger broar över sundet och tar kulturupplevelserna ut från institutionerna till våra gator och torg. Kort och gott en festival där kulturen och artisterna besöker dig snarare än tvärtom. Programmet är under uppdatering och beräknas finnas tillgängligt på http://passagefestival.nu/ i början av juni.

Vi andas några dagar och sen är det dags för Helsingborgs Pianofestival 11-14 augusti. Dunkers kulturhus gör sig i detta nu redo att dra igång den elfte pianofestivalen, med föreläsningar, barnföreställning och självklart pianomusik i absolut världsklass. Mer om det läser du på Dunkers hemsida.

 

Mycket att se fram emot! iFest, doU?

foto: Darin Barry