Jag utmanar dig för prostatan!

Hej du kära kulturtant

Ibland blir man gripen av tillvaron. En tillvaro där allt fler runt ikring oss drabbas cancer. Häromdagen såg jag på cancergalan och givetvis skickade jag in ett litet bidrag till forskningen. MEN jag tänkte jag vill göra mer, jag vill uppmuntra folk som finns i min närhet till att bidra lite till i kampen mot cancern. För fem år sedan började något som kallas för mustaschkampen där män (eller andra för den delen) odlar eller på annat sätt skaffar sig en mustasch för att visa att man stödjer och skänkt en slant till forskningen kring prostatacancer. Jag tycker inte bara det är en kul grej utan jag tycker det är en skitbra grej och om jag genom mina egna handlingar kan inspirera andra inom Helsingborg att följa efter mig så hade det gjort mig brutalt lycklig. Varför skriver jag då här? Jo, för att jag är kulturarbetare i sundets pärla och jag kan låta Helsingborgs kulturliv indirekt vara kanal för detta viktiga ändamål. November är månaden då man ska börja odla och bidra till forskningen. Jag börjar odla idag och kommer att bidra varje vecka i november. Eftersom jag arbetar offentligt får jag dessvärre inte starta ett konto via cancerfonden i detta syfte men jag vill ju ändå på något vis att det skall synas att jag och andra bidragit. DÄRFÖR kommer jag vid varje tillfälle som jag skickar en slant via cancerfondens insamling att ta en bild på min förhoppningsvis växande mustasch och publicera den på Kulturkortets nystartade Facebooksida. Jag vill alltså uppmana dig (man/kvinna/hen/tvåkönad/okönad) till: 1. Skicka ett bidrag till forskningen om cancer eller bli månadsgivare

2. Ta en bild på din odlade, köpta eller målade mustasch och ladda upp den på Kulturkortets Facebooksida för att vi skall kunna se hur många vi är som stöttar forskningen.

3. Uppmana din partner, din vän, din kollega eller en total främling att göra detsamma. 

 

Hoppas att ni vill ta tillfället i akt och vara med på min insamlingsidé som vi med glimten i ögat, trots allvaret, kan kalla för Rosa pungen. Stort tack! 

 PS. Finns ingen enskild sida eller konto för prostatacancer-insamling. Det gör ingenting för det viktiga är att man bidrar mot den vidriga sjukdom, inte vart den sitter och på vem. 

Bild 1 vid bidrag 1 3 november 2014: Vecka #2