Jag vill också ha klänning…

HW
Henrik Wilhelmsson

Sällan har jag skådat sådana fantastiska kreationer. Klänningar med budskap som talar ett tydligt språk och som bär på en berättelse utan dess like. Det är svårt att sätta ord på det. Men om du tänker på dina favoritjeans, dom där håliga jeansen du vägra slänga. Tänk på alla platser dom varit på, alla personer dom mött och alla känslor dom varit nära. Om du sedan hänger upp dom på väggen och projekterar dessa tankar och bilder på jeansen, så är du nära att förstå den energi som Wallins skapelser förmedlar.

Till frukost käkar jag i vanliga fall sten, jag borrar efter olja till fredagsmyset och min bröllopslåt var givetvis ”Still havent found what I´m looking for”. Sittkissarna brukar kalla mig gris men det vet vi ju alla att de har fullständigt rätt i. Jag brukar dock använda ordet man istället. Inte så ofta, även om det händer, så är jag ren, men allt som oftast inoljad och mitt sexpack glänser eftersom jag använde högantändligt vapenfett senast jag putsade min aligatorbebis. Förutom redan nämnda och tillika fantastiskt manliga egenskaper så behöver jag inte ta hand om mig själv för att vara attraktiv, jag fullständigt älskar mitt jobb (även om jag aldrig skulle uttrycka mig kring mina känslor) och under min nytatuerade shiftnyckel står det ”alla män under 180cm är fjollor”.

Nu är det ju så att ovanstående stycke är rent skitsnack, givetvis. Det är också så att den stereotypa mansbilden som målas upp är klart överdriven (förstod du inte det så ska du nog sluta läsa nu). Men det var detta till trots tankarna som kom upp i mitt huvud under besöket på Lars Wallins utställning Fashion Stories, på Dunkers Kulturhus. Jag är långt ifrån den mansgris som målades upp, och i mångas ögon ganska metro, men min ”manliga sida” fick sig idag trots allt en lavett. En lavett signerad Lars Wallin. Jag kommer nog aldrig att ha en klänning på mig, eller ja varför inte, man får ju inte ha skjorts på sig på jobbet. En sak jag är tvärsäker på dock, att den tragikomiska mansgrisbilden som dök upp i mitt huvud tidigare idag nu sitter på sin traktor iförd en vit coutureklänning och sjunger ”Jag vill leva la doce vita”.

Ta en dusch, ta av dig truckerkepsen, eller försten kom precis som du är, för det spelar ingen som helst roll vem du är, du vill också ha klänning!