Jennie Abrahamson är bäst

Om Jennie Abrahamson är en lika ny bekantskap för dig som hon är för mig kommer du att undra varför efter att du provlyssnat på låtarna här under. Det var min första tanke: varför har jag inte hört det här för än nu? Det här är ju vackrare än en naturupplevelse.

Den enda förklaring jag kan komma på är att det helt enkelt produceras så otroligt mycket bra musik i Sverige, på alla fronter, att vi inte har möjlighet att upptäcka alla fantastiska talanger som hoppar upp runt om i landet. Men nu har jag upptäckt Jennie och som nyfrälst känner jag en brinnande längtan att predika evangeliet för alla omkring mig. Jag vill beskriva hur den vackra granskogspopen blandas med de klara vintertonerna hennes röst producerar. Jag vill berätta hur hon under den senaste tiden har uppträtt med artister som Peter Gabriel och Ane Brun och hur du kommer att förstå varför de vill jobba med henne, när du hör musiken.

Men det är väl onödigt att jag slösar med superlativen i text när du kan lyssna själv här under eller se filmen där uppe. Det finns biljetter kvar till konserten på torsdag 19:15 (26/2 2015) och med kulturkort betalar du 165 kronor (ordinarie pris 195). Trevlig kväll.