Jubileum för trädgårdsfesten

Ojojoj, i år kan vi förvänta oss pompa och ståt när Den stora trädgårdsfesten på Sofiero fyller hela 20 år. Du behöver inte ha ett brinnande trädgårdsintresse eller ens en trädgård för att gilla denna fest. Växter, färger, klänningar gjorda av blommor och till och med tårtor gjorda av blommor gör vem som helst glad. Hur kan du göra ditt hem, din balkong eller din trädgård till en plats att trivas på? Det får du garanterat inspiration till under helgen.

Med Kulturkortet har du fri entré till Den stora trädgårdsfesten, vilket är praktiskt då du kanske behöver mer än ett besök för att hinna se allt.  

Experterna är på plats, kockarna Marcus Nemrin och Rikard Nilsson fixar mumset, Trädgårdscenen bjuder på samtal och intervjuer med trädgårdsprofiler och mässan tillhandahåller allt du kan tänkas behöva när du inspirerats klart.

 

I år visas ett tjugotal idéträdgårdar upp med info om växter och material. En av dem är den flytande trädgården som vunnit flottaste flotten under Landskrona Trädgårdsgille. Festfixaren Michael Bindefeldt gör en festdukning, En orgie i rosor, som du kan inspireras av till din egen bjudning.   

Tävlingar: Årets blomsterbagare är en ny tävling för i år där du röstar fram finaste tårtan. Bukettävlingen för florister sätter deltagarna på prov med ett hemligt tema som tillkännages precis innan de får sätta igång och sen binder de buketterna på plats och har två timmar på sig. Detta kommer bli hur snyggt och spännande som helst.

Missa inte Floral Couture Show, en modevisning där modellerna går nerför catwalken i gröna blomstrande kreationer.

Experttält, Blomsterstad i Vinhuset, Jubileumsscen och rådgivning för din egen trädgård hittar du också.  All info hittar du på Sofieros hemsida

Vad: Den stora trädgårdsfesten på Sofiero

När: 26-28 augusti 10:00-18:00