Klirra inte dina gamla fönster!

Är du husägare? Om ja, har du varit det länge? Då är det kanske snart dags att byta fönster. Jag vet, det låter tråkigt, krångligt och framför allt väldigt dyrt. Men det finns en uppsida – du kan återanvända dina gamla utslitna fönster för att bygga en drivbänk.

Onsdagen 22/4 klockan 18:00 är det dags för vårens andra ”Praktisk onsdag” på Fredriksdal. Den här gången berättar Fredriksdals kunniga personal om hur du tar tillvara på dina gamla fönster och förvandlar dem till en praktisk odlingsbänk. Vi ger även tips på hur du odlar bäst i pallkrage och kalldrivbänk med mera.

Kursen innehåller:

Gamla fönster får nytt liv, introduktion till fönsterrenoveringBygga drivbänk, återbruk av fönster; tips, visning och instruktionOdla i pallkrage och kalldrivbänkTips och praktiskt om material och verktygBoktipsGemensam avslutning med samtal och medhavd fika.Vad: kortkurs i hur man renoverar fönster och bygger drivbänkar

När: Onsdag 22 april klockan 18:00

Var: Strömgrändsgården i Fredriksdals stadskvarter

Kursen är gratis för dig med Kulturkortet men du måste föranmäla dig på fredriksdalspraktikan@helsingborg.se eller på telefonnummer 042 – 10 45 27.

Läs mer om Fredriksdalspraktikan här.

Tips på vad du kan odla hemma