Kulturkortet på fem minuter

Du som nyligen har köpt eller fått ett Kulturkort kanske undrar vad för spännande saker ett Kulturkort kan innebära. Du vet säkert lite redan – men här kommer alla svaren!

Semester när du vill

Kulturkortet är din biljett till en tillfällig semester när du vill. En semesterresa till kulturen i Helsingborg.  Rent konkret ger dig Kulturkortet fri entré till Dunkers, Fredriksdal, Sofiero och Kärnan. Det innebär upplevelser året runt.

Kulturkortet ger dig också rabatter och erbjudande från Helsingborgs stadsteater, Helsingborgs konserthus, Biograf Röda Kvarn, Helsingborgs Idrottsmuseum, Teater Arken, Råå museum och Sundspärlan.

Och lite då och får du VIP-erbjudande. Här hittar du alla rabatter och praktisk information om Kulturkortet.

Alltid fritt inträdde till storslagna upplevelser

Dunkers kulturhus ligger mitt i smeten vid Sundstorget. På Dunkers hittar du utställningar, lokalhistoria, musik, teater, dans, öppen och pedagogisk verksamhet för barn, unga och vuxna, restaurang, bistro, bibliotek, fördjupning, samtal, konst, turistbyrå, filmskapande och kultur i alla former. Det här ingår: Fri entré till alla utställningar. Du sparar 70 kronor vid varje besök. Rabatt på konserter, föreställningar, föreläsningar och annat skoj.

I utkanten av Helsingborgs city hittar du Fredriksdal. Utifrån ser Fredriksdal museer och trädgårdar kanske ut som en park, men det är så mycket mer än så. Väl inne hittar du ett Skåne i miniatyr med parker, trädgårdar, naturområden, odlingar, en herrgård, en stadsdel och bondgårdar med djur. Fredriksdal öppnar igen för säsongen 2 april 2015. Men själva parken är öppen 10:00-16:00 fram till dess. Det här ingår: Fri entré till hela parken, kunskapen, utställningarna och alla stora arrangemang arrangerade av Fredriksdal. Du sparar 70 kronor vid varje besök.

Norr om Helsingborg, vid kanten till Öresund, ligger Sofiero slott och trädgård. Visste du att det var Gustaf VI Adolf som testamenterade Sofiero till Helsingborgs stad 1973. Gustaf VI Adolfs rhododendron och Margaretas blomsterrabatter tillhör trädgårdens förnämsta attraktioner. Men Sofiero erbjuder så mycket mer med utställningar både i slottet och i trädgården. Och på sommaren är det många som njuter av konserter och pick-nick i det gröna. Sofiero öppnar igen för säsongen 17 april 2015. Men själva parken är öppen 10:00-16:00 fram till dess. Det här ingår: Fri entré till hela kungligheten med slott och trädgårdar, utställningar och alla arrangemang arrangerade av Sofiero. Du sparar 100 kronor vid varje besök. 

Mitt i Helsingborg står Kärnan – en riktig medeltidsborg. Kärnan är ett besöksmål för hela familjen. För att komma upp i tornet finns en lång och äventyrlig spiraltrappa, men den fantastiska utsikten gör det värt mödan. Kärnan uppfördes under början av 1300-talet. I tornet finns också en spännande utställning kring det medeltida livet. Kärnan öppnar igen för säsongen 2 april 2015. Det här ingår: Fri entré till allt Kärnan. Den ovärderliga utsikten ingår också. Du sparar 50 kronor vid varje besök.

Din biljett till kultur som passar dig

Som du förstår är Kulturkortet inget vanligt kort som ligger och tar plats i börsen. Kulturkortet är din biljett till kulturresor av alla de slag. Så tag plats och bli en skön och spännande kulturtant. Det finns många schablonbilder av en kulturtant. En medelålders kvinna med lila sjal som minglar med ett glas rött vin på en vernissage. Men det är inte kläderna eller associarerna det hänger på. Alla som någon gång uppskattat en kulturupplevelse bär en kulturtant inom sig.

För att göra det enkelt för dig att hitta din Kulturtantprofil har vi ett test du kan göra. Gör testet – det tar fem minuter. Och vips att du fått reda på vilken typ av Kulturtant just du är. På köpet får du också matnyttiga tips på aktuella kulturupplevelser.

Nu vet du lite mer vad Kulturkortet erbjuder. Och vi hoppas du känner dig redo för en spännande resa.

Så lycka till på färden!