Kulturtantens podcast #2

Kulturtanten är kulturens nya röst i den digitala etern, en öronöppnare för kulturen i Helsingborg. Varje avsnitt är en ny intervju med en aktuell kulturpersonlighet. Vi blandar med personer från den offentligt ägda kulturen och andra personer i ropet. Intervjuerna går på djupet hos personerna som får berätta om sig själva, vad de gör och sina tankar om kulturlivet i Helsingborg. Varmt välkomna att lyssna!

Podd #2 Hans Gedda

Han är känd som en av Sveriges viktigaste porträttfotografer och visste tidigt att det var fotograf han ville bli. Men det kunde också ha blivit trumpetare, journalist eller idrottsstjärna, som du får höra i podden. Han debuterade tidigt och fick sitt genombrott 1967 med sina porträtt av Sara Lidman och Tove Jansson. Sedan dess har han fotat en mängd porträtt, bland annat av Andy Warhol, Cornelis Vreeswijk och Nelson Mandela.

Nuförtiden njuter han av att spendera tid med sina hundar ute på lantstället, men är även aktuell med utställningar. På Dunkers kan du just nu se närmare 140 verk från hans karriär. Det är just på Dunkers som vi snackar med Hans om hans fotande, favoritboken, dolda talanger och kommer in på en del roliga historier bakom de porträtt han tagit.  

Vi som intervjuar Hans i podden heter Max Lennartsson och Viveka Nilsson.

_____________________________________________________________________________________

Snart kommer nästa avsnitt av Kulturtanten med en ny spännande person från kulturlivet i Helsingborg. Håll utkik här på mittkulturkort.se för att hänga med nästa gång. Vi ses!