Kvartettarnas jubileumskonsert

Lyssna till manskören som gästats av bland andra Jussi Björling, Lill Lindfors, Vocal Six och Malena Ernman. Tunga namn verkligen och den 18 april har de lyckats engagera två hyllade stjärnor på operahimlen, nämligen mezzosopranen Susanne Resmark och tenoren Joachim Bäckström. Varför denna speciella konsert? JO, Kvartettsångsällskapet firar sitt 120-årsjubileum! Och du har Kulturkortsrabatt. 

Kvartettsångsällskapet i Helsingborg, ”Kvartettarna”, bildades 1895 för att med glädje och sång förgylla tillvaron för Helsingborgarna.

Susanne Resmark från den Konglige Teater i Köpenhamn har de senaste åren etablerat sig som en av världens främsta dramatiska mezzosopraner. Hon har framträtt på scener som La Scala, Metropolitan, Deutsche Oper Berlin och är även flitigt anlitad som solist i konsertsammanhang runt om i världen. Hon har prisat med bl.a. Birgit Nilsson-stipendiet och utsetts till Riddare av Dannebrogorden, Danmarks motsvarighet till hovsångare. 


Joachim Bäckström studerade på Operaakademiet i Köpenhamn och gjorde redan under sin studietid debut, 2010 som Don José på Konglige Teater. De senaste säsongerna har han gjort kritikerrosade framträdande i bl.a. Malmö, Köpenhamn, Helsingfors och Stockholm vid uppsättningar av operor som Carmen, La Bohème, Trollflöjten.

För guidningen genom festkvällen står konferencieren, alltid lika uppskattade, Ebbe Aagaard Hallberg samt Kvartettarnas konstnärlige ledare och 1:e dirigent sedan 2005 Bo Isgar.

Pianist Joachim Olsson
Dirigent Bo Isgar
Konferencier Ebbe Aagaard Hallberg

Kulturkortspris: 250 kronor (ordinarie 280 kronor, ung/stud 140 kronor.) Visa upp ditt Kulturkort när du köper biljett på Konserthuset för att få rabatt. 


Försäljning: Konserthuset tfn 042-10 42 80 helsingborgskonserthus.se

Tid och plats: 18 april kl 18.00 i Helsingborgs Konserthus

Läs mer om Kvartettarna på deras hemsida