Långfredagskonsert med HSO

På fredag är det dags för den traditionsenliga Långfredagskonserten med Helsingborgs Symfoniorkester. Orkestern framför Brahms Ein deutsches Requiem tillsammans med Helsingborgs Konserthuskör. Solister är Henriikka Gröndahl och Fredrik Zetterström.

Konserten är dessutom extra speciell i år. Den är början till slutet för Andrew Manzes åtta år långa period som chefdirigent för symfoniorkestern. Efter Långfredagskonserten ger han också en liten Brahmsfestival med två konserter, 8 och 11 maj. Därefter tar han sikte på tjänsten som konstnärligt ansvarig för Nordtyska radions symfoniorkester i Hannover.

Påskerbjudande: Köp biljett till Långfredagskonserten och du får en värdecheck som kan lösas in mot två biljetter till sommarkonsert 2014 med HSO. Du kan välja mellan konserterna 29 maj, 12 juni och 19 juni. Värdechecken får du mot uppvisande av biljett till Långfredagskonserten eller vid ditt köp i biljettkassan. Gäller i mån av plats, begränsat antal.

Ta chansen att se en av de fantastiska sommarkonserterna med Helsingborgs Symfoniorkester. Läs mer här.

Historisk kuriosa om Långfredagen

Namnet, ”Långfredagen”, härstammar från att Jesus hade en lång och plågsam dag som sedermera resulterade i hans död.  Under 1870-talet gick människor klädda i svart på långfredagen och fram till och med 1969 var det förbjudet för nöjesetablissemang att hålla öppet på Långfredagen. Dagen skulle vara lugn och helst skulle krävande aktiviteter undvikas. Barn fick till exempel inte leka på långfredagen.