maniFESTation

Tycker du att barn och ungas roll i samhället borde begränsas? Tycker du att barn och unga inte är tillräckliga för att kunna bidra med glädje och engagemang? Tycker du att barn och ungas rätt till att lära sig och uttrycka sin kunskap borde limineras?

Om du svarar ja på ovanstående frågor så kommer du kunna lära dig någonting av denna manifestation. Om du blev upprörd när du läste frågorna så kan jag meddela att du förstått budskapet och du är medbjuden till en maniFESTation som visar att barn och unga inte bara är vår framtid utan är vårt NU. 

Sen i höstas har barn och ungdomar från nordvästra Skånes musik- och kulturskolor varit med i projektet ExpressMusic. Projektet har gått ut på att bygga vänskapsband, samarbeta och uttrycka sig med hjälp av ljud och bild. Som ”slutprodukt”, eller ett bevis om man så vill, för deltagarnas fina kunskaper genomförs en manifestaion, show och filmrelease på Helsingborgs konserthus 18 maj.(du kan läsa mer om projektet och se en kort version av filmen genom att trycka på denna länken

Manifestation- och showledare är Nic Shröder som varit högst delaktig i projektet som helhet och då framförallt filminspelning och regi. Det utlovas en sprudlande show med ett enormt viktigt budskap. Välkomen att med din närvaro stå upp för barn och ungas rätt att uttrycka sig! 

Preliminärt programMusikskolan i Bjuv – SaxofonkvartettKulturskolan i Båstad – Djembetrummor/slagverk och en saxofontrioHelsingborgs Kulturskola – Martin Chan Piano spelar Igor StravinskyHöganäs Kulturskola – Stråkdragarna spelar Euphoria och ”Dom där dansarna” framträder i ”Bust your Windows”Klippans musikskola – BlåsorkesterLandskrona kommun – Gycklare med glowballsSvalövs Kulturskola – JazzgruppÅstorps musikskola – DjembeorkesterÄngelholms Musikskola – BeatlesprogramÖrkelljunga musikskola – Slagverkselever

Entré: 20 kronor /person

Tid: ca 2,5 inkl paus

 

ExpressMusic är ett samarbete mellankommunerna i Skåne Nordväst medstöd av Region Skåne och Helsingborgskonserthus