Marathon genom Sofiero och Fredriksdal

På lördag den 3 september går startskottet för tusentals löpare som bestämt sig för att springa Helsingborg Marathon. Loppet går genom 21 stadsdelar och två av dem är våra kära kulturplatser Sofiero och Fredriksdal. På Sofiero kommer det dessutom att delas ut gratis publikkit till alla som kommer och hejar och tittar.

Heja fram dina vänner som springer, heja fram okända som behöver en extra knuff och ta del av kulturen, folkfesten, adrenalinet och spänningen – på en och samma dag.

På Sofiero kan du kombinera loppet med utställningar, dahlior som blommar och Barnens Sofiero. Precis utanför entrén till Fredriksdal sker ett av växlingsbytena i stafetten och därefter kan du ta en runda i stadskvarteret och i parken, där löparna också springer, och njuta av en god lunch eller fika inne på Trädgårdscaféet. (Påhejare behöver ju också ladda batterierna.)  

Om du hinner kan du slå två flugor i en smäll och följa löparna på både Fredriksdal och Sofiero. Du har ju fribiljetten till båda platserna med Kulturkortet.

Marathonet börjar klockan 10:00 nere vid Dunkers kulturhus och stafetten börjar 11:00.

Då säger vi lycka till och må alla löpare komma i mål!