med Kulturkortet

Ta det lugnt, du behöver inte gå sysslolös den här helgen heller. Från och med nu till på söndag är ditt kort laddat med de här grejerna:

Bio

Just det, nu har du ju rabatt på Röda kvarn också och här är helgens filmer:

Tyrannosaur, ett drama så som endast britterna gör dom. En man slår ihjäl sin hund i ett raseriutbrott och det blir startpunkten på en relation med en kvinna som bär på sina egna demoner. Hyllad överallt.

Premiär idag 17:30 och visas också Lördag och Söndag, 17:45 båda dagarna.

Pojken med cykeln, för dig som hellre ser något franskt så finns det också en fin historia om en 12 årig pojke på rymmen och en hårfrisörska med stort hjärta.

18.00 idag, imorgon och i övermorgon (och det stämmer även om du råkar läsa det här på måndag).

Simon och ekarna är storslagen svensk film baserad på Marianne Fredrikssons bästaste säljare med samma namn. 4 miljoner människor läste boken och Lisa Ohlin har gjort en gripande version i bild.

20.00 fredag, lördag, söndag och dessutom 15.30 på lördag och söndag

Mannen från Le Havre, min personliga röst går till den här filmen. Har inte sett den ännu men det är Aki Kaurismäki så det finns inte en chans att den är dålig. Handlingen kretsar kring en skoputsare, en flyktingpojke som är i landet illegalt och polisen som jagar honom.

20.15 fredag, lördag, söndag samt 16.00 på lördag och söndag.

Pris per film: 70 kronor med kulturkortet (ordinarie pris 90 kronor).

Besök Röda kvarn

Utställningar

Passion, sista chansen att se utställningen innan den rivs ner och ger plats för Mer Passion. På lördag är det dessutom familjelördag där inne om du är ute efter något för hela familjen.

Under stor press fortsätter med sin grafik i världsklass skapad i Helsingborg.

Dunkers utställningar är gratis med kulturkortet (Ordinarie pris 70 kronor)

Besök Dunkers

Teater

Resan till Melonia är en saga om frihet och fantasi för alla barn över 7 år. Trollkarlar, monster, böljande hav och ett förtrollat paradis. Vad mer kan man begära? På Stadsteatern såklart.

170 kronor med kulturkortet (ordinarie pris 90 kronor)

Besök stadsteatern

Och glöm inte bort att promenera i Sofieros och Fredriksdals parker och trädgårdar om solen fortsätter skina, eller att Stadsbibblan har söndagsöppet tillsammans med Café Birger nu för tiden.

Vi ses i minglet!