Möt oss på KulturWKND

Under två kommande fredagar släpps nya programpunkter till årets KulturWKND. Kulturkortet lyfter fram tre spännande möten som väntar på sin digitala publik. Det blir samtal om hopp, drivkrafter och farsoter. Programmet bjuder också på tre konserter. Allt hittar du på kulturwknd.se.

12 mars: Ärkebiskop Antje Jackelén – Ord som ger hopp

Ett samtal om ordens hoppfulla kraft i en tid av kris och oro. Samtalet leds av journalisten, översättaren, redaktören och programledaren Yukiko Duke.

12 mars: Maria Kulle – Varför är jag skådespelare?

I ett samtal med teaterchefen och regissören Kajsa Giertz, berättar skådespelaren Maria Kulle om varför hon valt att stå på scenen och framför kameran och vilka drivkrafter som krävs för att klara av det.

19 mars: Farsoter från förr – Pelle Johansson och Tomas Nilsson

Världen hålls som gisslan av en pandemi som än så länge inte tycks släppa sitt grepp. Men det är inte första gången vi människor drabbas av allvarliga farsoter. Antikvarien Pelle Johansson på Kulturmagasinet i Helsingborg och journalisten Tomas Nilsson på Helsingborgs Dagblad samtalar om hur vår stad drabbats genom århundradena.

Hela programmet och länkar hittar du på kulturwknd.se

KulturWKND 2021

KulturWKND hade premiär i februari och pågår till 19 mars. Allt sker digitalt och helt kostnadsfritt.

– Musik, teater och intressanta samtal har blivit ett signum för KulturWKND, och med det som utgångspunkt har vi nu mejslat fram ett digitalt program som vi hoppas ska glädja vår trogna publik, säger Ulf Dahlström på Helsingborg Arena & Scen, som liksom föregående år är producent för KulturWKND.