Möt veckan på biblioteken

Det händer att vi får frågan om varför Biblioteken i Helsingborg inte ingår i kulturkortet? Det enkla svaret på det är för att det mesta är gratis där ändå. Men det hade varit roligt att ha ett särskilt biblioteksevent enbart för kulturkortare och om du har förslag så får du gärna skriva dem i kommentarsfältet här under så ska vi se vad vi kan göra.

Bibliotekarier är och kommer alltid att vara bibliotekarier, åtminstone om jag får som jag vill. Och det finns, som vi alla vet, någonting som utmärker en bibliotekarie, något som är synonymt med deras arbetstitel och som finns inskrivet i deras själar från den dagen de svär bibliotekseden med en droppe blod över Svenska akademins ordlista. Jag talar såklart om fika. De älskar att fika! Att ta en kopp thé eller en kaffe är lika naturligt för en bibliotekarie som att andas. Därför finns det massor av caféarrangemang där du kan kombinera olika aktiviteter och bli bjuden på något gott samtidigt.

Vad sägs om Bokfika i Råås mysiga lilla bibliotek imorgon tisdag 10/3 klockan 15:00? Behöver du öva upp din svenska, eller kanske vara samtalspartner till en som vill öva? Då är det Språkcafé på Café Birger mitt i Stadsbibliotekets nyrenoverade lokaler klockan 16:00 10/3.

Om du hellre vill sticka och fika så finns det tre tillfällen den här veckan. Börja på tisdag 10/3 ute vid Idéa Drottninghög klockan 15:00, sedan kan du hoppa upp på cykeln och köra till Laröd för Stickcafé med Mona klockan 18:00. Därefter får du vänta till torsdag 12/3 när det stickas klockan 17:00 hos Birger i Stadsbiblioteket.

På tal om Café Birger, andra saker som händer där i veckan är att du kan få nyckeln till den danska kulturen och det danska språket av Lundaprofessorn Bosse Bergstedt onsdag 11/3 17:00, Lesbisk frukost klockan 09:00 på söndag 15/3 (det var obligatorisk anmälan senast 1/3 på via lesbiskfrukosthbg@gmail.com men det kanske finns platser över om du mailar nu) följt av Akustiskt, där unga musiker spelar musik klockan 13:00.

Det här var bara ett litet urval i kalendern hittar du som vanligt allt som händer. Följ länken i slutet av den här meningen för att enbart få bibloitekens arrangemang.  Länken i slutet av meningen