Nordic Surf Film Festival

Nordic Surf Film Festival, 13-14 november 2015

Dörrarna öppnar kl 17:00 på Röda Kvarn, Karlsgatan 7, 252 24 Helsingborg

Förra året var en sådan succé att festivalen är tillbaka även detta år! I år visas filmen Into The Sea, en dokumentär om tre unga kvinnor – irländska pro surfare Easkey, iranska pro snowboardåkare Mona och iranska dykare Shalha – som vill bryta ner de kulturella barriärerna genom att introducera surfing till samhället i Iran. Filmen Cluster är en vacker röra av influenser – musikaliskt och estetiskt – av högpresterande surfing.

Det är både toppar och dalar i filmen Deeper som bjuder in publiken till den otroliga stora våg surfing sporten (big wave surfing). Slutligen är det svensk premiär för filmen View From A Blue Moon där publiken får följa det unga surfproffset John John Florens och hans närmaste vänner till olika surf-destinationer runt om i världen – från södra Stilla havet till de mörkaste okända vatten i Afrika – med målet att omdefiniera vad som är möjligt i havet.

Extra: Före filmen Deeper kl 18:00 på lördagen den 14/11 kommer surf fotografen och skaparen av film festivalen Jeff Flindt att visa bildspel från Nazare, Portugal. Efter filmen finns filmregissören Mikey Corker på plats för eventuella frågor.

Före, mellan och efter filmvisningarna är baren öppen i Övre Foajén där det kommer säljas öl, vin och lättare mat. Dessutom finns BOS Ice Tea att smaka på samt visning av diverse surf produkter, samt nya upplagor av Nordic Surf Mag.

Biljetterna till filmerna finns att köpa från den 6 november på Röda Kvarns hemsida 

Pris/film: 100 kr, 80 kr för student och kulturkortsinnehavare

Film schema:

Fredagen 13/11, kl. 18:00: Into The Sea

Fredagen 13/11, kl. 20:30: Cluster

Lördagen 14/11, kl. 18:00: Deeper

Lördagen 14/11, kl. 20:30: View From A Blue Moon

Mer information:

Jeff Flindt, jeffflindt@mac.com

Facebook: Nordic Surf Film Festival 

Läs mer på Röda Kvarns hemsida