Nya restriktioner för Dunkers kulturhus och Helsingborgs bibliotek

Helsingborg har det fortsatt tufft gällande smittspridningen av Covid-19. Nya restriktioner har införts på kulturförvaltningens verksamheter och de påverkar framför allt Dunkers kulturhus och Helsingborgs bibliotek. De nya restriktionerna gäller tills vidare.

Dunkers kulturhus
Från och med i dag, 21 december, är hela Dunkers kulturhus stängt. Sedan 29 oktober har utställningshallarna, samtliga evenemang och husets konferensverksamhet varit tillfälligt stängda men nu stänger alltså även entrén och receptionen. Dunker bar och matsalar håller fortfarande öppet och följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer. Surfa in på dunkermatsalar.com för att läsa mer om restaurangens öppettider. Helsingborgs kulturskola har just nu jullov och diskussioner pågår när och hur undervisningen kommer att drivas efter lovet.

Anledningen till att Dunkers kulturhus håller stängt i sina utställningshallar och ställer in sina evenemang är för att huset räknas som en mötesplats och enligt Folkhälsomyndighetens allmänna råd bör man undvika att vistas i den typen av inomhusmiljöer.

Fredriksdal museer och trädgårdar
Fredriksdal museer och trädgårdar håller öppet i parken varje dag mellan klockan 10.00–16.00. Här finns det gott om utrymme för promenader i naturen och frisk luft. Butiker, hus och utställningar är stängda. Trädgårdskaféet håller öppet och följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer. På fredriksdalstradgardskafe.nu hittar du julsäsongens öppettider. Tänk på att alltid hålla tryggt avstånd till andra när du besöker Fredriksdal museer och trädgårdar, även om ni vistas utomhus. Har du inte möjlighet att ta dig till Fredriksdal i vinter kan du promenera över området i en digital rundtur. Surfa in på fredriksdal.se för att läsa mer om du hur går till väga för att besöka nästan hela Fredriksdal via nätet. Tryggt och säkert och rundturen fungerar precis lika bra i mobilen som på datorn.

Helsingborgs bibliotek
Hämtning av helt nödvändiga reservationer eller utförande av helt nödvändiga datorärenden är möjliga på Helsingborgs stadsbibliotek och Idé A Drottninghög. Notera att du inte själv kan gå in på biblioteken och leta bland böckerna. Alla reservationer görs via webbplatsen, mejl eller på telefon. Är du 70 år eller äldre kan du även beställa hemleverans av böcker via Boken kommer. Stäm gärna av på bibliotekfh.se för mer information om vad som gäller för upphämtning av böcker.

Vad: Nya restriktioner gällande kulturplatserna
När: Tills vidare
Var: Dunkers kulturhus, Fredriksdal museer och trädgårdar och Helsingborgs bibliotek