Nya restriktioner för Dunkers kulturhus och Helsingborgs bibliotek

Helsingborg har det fortsatt tufft gällande smittspridningen av Covid-19. Nya restriktioner har införts på kulturförvaltningens verksamheter och de påverkar framför allt Dunkers kulturhus och Helsingborgs bibliotek. De nya restriktionerna gäller tills vidare.

Dunkers kulturhus
Från och med i dag, 21 december, är hela Dunkers kulturhus stängt. Sedan 29 oktober har utställningshallarna, samtliga evenemang och husets konferensverksamhet varit tillfälligt stängda men nu stänger alltså även entrén och receptionen. Helsingborgs kulturskola driver undervisningen digitalt. Dunker bar och matsalar håller fortfarande öppet och följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer. Surfa in på dunkermatsalar.com för att läsa mer om restaurangens öppettider.

Anledningen till att Dunkers kulturhus håller stängt i sina utställningshallar och ställer in sina evenemang är för att huset räknas som en mötesplats och enligt Folkhälsomyndighetens allmänna råd bör man undvika att vistas i den typen av inomhusmiljöer.

Fredriksdal museer och trädgårdar
Fredriksdal museer och trädgårdar håller öppet i parken varje dag mellan klockan 10.00–16.00. Här finns det gott om utrymme för promenader i naturen och frisk luft. Butiker, hus och utställningar är stängda. Trädgårdskaféet håller öppet och följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer. På fredriksdalstradgardskafe.nu hittar du julsäsongens öppettider. Tänk på att alltid hålla tryggt avstånd till andra när du besöker Fredriksdal museer och trädgårdar, även om ni vistas utomhus. Har du inte möjlighet att ta dig till Fredriksdal i vinter kan du promenera över området i en digital rundtur. Surfa in på fredriksdal.se för att läsa mer om du hur går till väga för att besöka nästan hela Fredriksdal via nätet. Tryggt och säkert och rundturen fungerar precis lika bra i mobilen som på datorn.

Helsingborgs bibliotek
Från och med måndag 25 januari öppnar Helsingborgs bibliotek åter upp. Det går att komma åt bibliotekens boksamlingar på plats igen men det är fortsatt korta ärenden som gäller och det finns inga sittplatser inne i biblioteken. Däremot finns det tillgång till datorer, skrivare och scanner, utan handledning från personalen. Reglerna om att hålla minst två meters avstånd och maxantal för antalet besöker i varje lokal kvarstår. Biblioteken har också begränsad service, vilket innebär att det kan ta lite längre tid än vanligt att få hjälp. Som tidigare kan du också fortsatt använda bibliotekets digitala tjänster, som att reservera via nätet och hämta upp böckerna utanför biblioteket och är du 70 år eller äldre kan du även beställa hem böcker direkt till din dörr via Boken kommer. Stäm gärna av på bibliotekfh.se för mer information om vad som gäller på ditt områdesbibliotek.

Vad: Nya restriktioner gällande kulturplatserna
När: Tills vidare
Var: Dunkers kulturhus, Fredriksdal museer och trädgårdar och Helsingborgs bibliotek