Passage16 – folkfesten är tillbaka

Vad är det som myllrar på stadens gator 1 – 6 augusti? Det är Passage – gatuteaterfestival såklart! Då fullkomligt översvämmas Helsingborgs och Helsingørs gator och torg av glädje, humor, dramatik och rafflande berättelser. Årets program innehåller internationella teatergrupper från Europa och lokala akter från Sverige och Danmark.

Invigningen görs av en publikfavorit – Leo Bassi från Spanien den 1:e augusti klockan 18.00 på Kungstorget i Helsingborg. Men den stannar inte där. 18.45 går invigningsshowen vidare med M/S Tycho Brahe till Helsingør för att fortsätta på Kongekajen.

Om Leo bassi känns bekant kanske du minns den stora gula badankan från 2014. Det var nämligen Bassi som var invigningsakten även då. Här kan du se ett smakprov av den:

Några av mina personliga favoriter:

Wilma Version – S.O.SSvensk-dansk cabaret ombord på en Scandlinesfärja. Kan det bli bättre? Det är upplagt för att slå sig ner med två röda och en grön och bara njuta. 

OBS! För WIlma Version – S.O.S krävs det biljett. Köp biljett via passagefestival.nu.

Claudio Levati (IT) – MemixDen italienska clownen hittar på massor med trams på trapporna bakom Dunkers kulturhus. Förvänta dig sång, spratt och en scen ur Titanic.

Collectif de la Bascule (FR) – Nothing is less certainDe franska våghalsarna gör dödsföraktande akrobatiska nummer i världsklass. OBS! Endast i Danmark.

CDLB Rien n’est moins sûr (mais c’est une piste) from collectif de la bascule on Vimeo.

Mikael Rudesjö – Konstpaus bland sten, brons och bokstäverJag är lite jävig och slår ett slag för vår alldeles egna kulturtant och kollega Mikael Rudesjö som i år gör en poetisk vandring till några av stadens offentliga konstverk. Får inte missas! 

Allt du behöver veta

Vad? Passage – gatuteaterfestival När? 1-6 augusti Var? Främst Helsingborg och Helsingør. Men även Båstad, Höganäs, Åstorp, Bjuv och Malmö med flera.

Festivalprogrammet finns på passagefestival.nu