Poet, musiker, teaterapa och hängiven cyklist

Varje dag 8 – 11 april kl 16:00-18:00 kommer Daniel Boyacioglu husera på RumEtt som Artist in residence. Han har vunnit SM i Poetry Slam två gånger (2001 och 2002), turnerat som förband till Robyn, varit sommarvärd i P3 och mycket mer.

Han har skrivit totalt fem diktsamlingar: Istället för hiphop, Gråter aldrig samma tårar två gånger, Haikupunchline: hundra dikter, Fint som snus, En för alla – tre för en och Det är inte hennes fel att jag skriver sämre. Den sista är hans senaste utgivna samling och kom ut 2009. 2012 debuterade han som läromedelsskribent med sin bok Poesi Direkt.

Sommaren 2011 spenderade han till mestadels på cykelsadeln när han tog sig till Spanien. Målsättningen var att cykla till Gibraltar men resan tog slut vid Valencia där hans kropp led av starka utmattningssymptom. Ett av syftena var att testa ur fysisk utmattning påverkade skrivandet. Under resan skrev han dagliga berättande dikter om hans upplevelser som han publicerade på sin blogg. Dikterna och bloggen fick mycket uppmärksamhet. Du hittar bloggen här.

Förra året deltog han i Mandio Diaos konserthusturné de gav i samband med deras album baserat på Gustaf Frödings poesi. Boyacioglu berättade egna dikter mellan låtarna under turnén. Dessutom utbildade han sig till brandman och började jobba hos Södertörns Brandförsvarsförbund.

Boyacioglu är verkligen mångsysslaren personifierad. Det är jättekul att han ska vara hos RumEtt på Dunkers en knapp veckas tid. Missa inte detta, det har du inte råd med!

Läs mer om artist in residence på Dunkers hemsida.

_________________________________________________________________________________

Artist in residence är en del av det läsfrämjande projekt som ingår i utställningen LORANGA! LORANGA! Kulturrådet har beviljat bidrag till projektet.