Premiär! Kulturtantens podcast

Kulturtanten är kulturens nya röst i den digitala etern, en öronöppnare för kulturen i Helsingborg. Varje avsnitt är en ny intervju med en aktuell kulturpersonlighet. Vi blandar med personer från den offentligt ägda kulturen och andra personer i ropet. Intervjuerna går på djupet hos personerna som får berätta om sig själva, vad de gör och sina tankar om kulturlivet i Helsingborg. Varmt välkomna att lyssna! 

Podd #1 Anne Lunell

Anne Lunell är en vanlig människa, vi börjar där. Men med ett extra stort intresse för kaffe. Tillsammans med Charles, hennes sambo, driver de den ack så populära och prisbelönta kaffebaren Koppi i Helsingborg.  De har bland annat fått utmärkelsen ”Årets bästa kaffebar” av White Guide.

Dessutom har Anne vunnit SM och kommit på en fjärde plats i VM i baristakonst. Ärofyllda prestationer som såklart förutsätter att man kan sitt kaffe. Nuförtiden spenderar hon sin vardag i Helsingborg och på långa kafferesor världen över. Hon besöker kaffeplantage, kollektiv och ser hur produktionen inför nästa skörd går och mycket mer.

I podden träffar vi Anne på Koppi i centrala Helsingborg. Vi pratar bland annat om hennes tankar kring kulturlivet och hennes favoritplats i Helsingborg, vad som gör en bra barista och hennes bästa plats i världen. Du kan nästan förnimma doften av kaffe när du lyssna på detta första kaffestinna avsnitt av Kulturtanten.

Vi som intervjuar Anne i podden heter Petra Berggren och Max Lennartsson.

__________________________________________________________________________________________

Snart kommer nästa avsnitt av Kulturtanten med en ny spännande person från kulturlivet i Helsingborg. Håll utkik här på mittkulturkort.se för hänga med nästa gång. Vi ses!