Rabatt på My Fair Lady

Alla musikal-fans titta hit! Den 18 februari är det premiär för My Fair Lady på Helsingborgs stadsteater. Musikalen är vårens storsatsning och görs i samarbete med Malmö opera. My Fair Lady har blivit utnämnd till ”den perfekta musikalen” på grund av de många musikkaliska hitsen och den intelligenta storyn med sin skarpa kritik av klassamhället och satiren över människors ytlighetsfixering.

Pris med Kulturkortet: 180 kronor (ordinarie 250 kronor). Visa upp ditt kulturkort när du köper biljett på Stadsteatern eller i Dunkers biljettcentral.

Handling: Språkprofessor Higgins slår vad om att han kan träna bort den enkla blomsterflickan Elizas breda dialekt så hon blir presentabel i societeten. Den snobbige professorn menar att det är oklanderlig språkbehandling som ger tillträde till eliten.

Kuriosa: När originalpjäsen sattes upp i London ändrade teaterchefen, som också spelade Higgins, pjäsens slut till »lyckligt« och lät manschauvinisten Higgins få sista ordet. Trots att författaren blev ursinnig följde slutet med både när pjäsen blev musikal och film.

Hur slutet blir när Anna Novovic regisserar Lindy Larsson och Annica Edstam i huvudrollerna i Malmö Operas turnéföreställning återstår att se på Helsingborgs Stadsteater.